SVE SE CRTA ZA POVRATAK U PARTIZAN Direktor Baskonije potvrdio: Marinković odlazi

15:32 | 16-05-2024

Košarka 0

Reprezentativac Srbije sigurno napušta Baskijce, sve bliži povratak u Partizan.

Vanja Marinković

Potvrdio je nedavno Vanja Marinković da neće nositi dres Baskonije naredne sezone. Da nije u pitanju bilo kakva ishitrena izjava potvrdio je i sportski direktor španskog kluba Feliks Fernandez.

On je u razgovoru za španski "El Coreo" istakao da je gotov trogodišnji mandat srpskog reprezentativca u klubu.

Takođe, postoji mogućnost da Baskoniju na leto napusti i Čima Moneke kao i Kodi Miler-Mekintajer.

- Kodi i Moneke imaju ugovore i za sledeću sezonu. Ali, kao i u svim ugovorima, postoje izlazne klauzule i druge situacije. Volelo bismo da nastavimo saradnju sa njima, nalazimo se u periodu razgovora i pregovora sa njima. To mora da bude nečujni rad, ali smo veoma ambiciozni.

Ogroman problem ima evropska košarka da privoli igrače iz Amerike da dođu. Posebno zato što se povećava broj ugovora za Razvojnu ligu, suma novca za plate...

- Oni ne puštaju igrače. Igrači koji su ranije mogli da dođu ovde to više ne cene. Tamo ima mnogo više novca i ugovora koji ih hvataju u zamku. Ne žele da okušaju sreću u Evropi. Imamo sve manje igrača da vidimo i oni su skuplji. Ono što je nekada vredelo pet, sada vredi deset - naglasio je Fernandez.

Dakle, jasno je da će ovo biti leto velikih promena u Baskoniji, kao i da je Vanja Marinković sve bliži povratku u matični klub.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading