PARTIZAN 2024/2025 Sedmorici ističu ugovori - ko ide, a ko ostaje u crno-belom?

10:10 | 20-05-2024

Košarka 0

Kako će izgledati tim crno-belih naredne sezone?

Zvezda - Partizan

Ostala je još Superliga Srbije, ali već sada suštinski Partizan mora da sprema tim za narednu sezonu.

Ova je bila i više nego burna. Nije ispunjen cilj ni u jednom takmičenju. Plej-of (ili barem plej-in) nije dohvaćen u Evroligi.

U ABA ligi je Crvena zvezda ubedljivo osvojila titulu, dok su crveno-beli slavili i u Kupu Radivoja Koraća.

Šta god da Partizan uradi u domaćem prvenstvu, objektivno, ova sezona ne može da se podvede pod uspešnu i zato će na leto uslediti veliki remont.

Ono što se već sada zna je da sedmorici igrača crno-belih isitču obaveze prema klubu na kraju sezone. To su: Smailagić, Trifunović, Naneli, Doužer, Kaminski, Smit i Anđušić.

Kako trenutno stvari stoje gotovo je nemoguće zamisliti Kaminskog i Doužera i naredne sezone u Beogradu. Žestoko su podbacila NBA pojačanja, posebno u finalu ABA lige.

aba KK Partizan/Dragana Stjepanović
 

Veliko je pitanje šta će biti sa Nanelijem i Smitom. I to iz potpuno drugačijih razloga. Ovaj prvi je jučerašnjim incidentom bacio veliku ljagu na ime, a nema dileme da je jedan od najboljih igrača kluba.

Što se tiče Smita, on je u poslednjih mesec-mesec i po dana verovatno i najkonstantniji igrač Partizana posle dugog perioda u kojem se snalazio.

Negde u tu istu kategoriju potpada i Uroš Trifunović za koga je Željko Obradović tokom sezone u jednom trenutku rekao da je on "najbolji defanzivac Partizana".

Gotovo je sigurno da će Anđušić napustiti klub i poziciju beka bi trebalo da zauzme doskorašnji igrač Baskonije - Vanja Marinković.

Nejasno je kako u Partizanu razmišljaju o Alenu Smailagiću koji je tokom sezone imao više lošijih nego dobrih partija, a tu su sada već i standardne "rasprave" sa Željkom Obradovićem.

Pod ugovorom za narednu sezonu sa crno-belima su: Panter, Jaramaz, Kaboklo, Ponitka (opcija 1+1), Ledej, Avramović i Koprivica.

Kapiten je više puta isticao da želi da ostane u klubu i naredne sezone. Isto važi i za Ledeja, dok je i Kaboklo trenutno bliži ostanku nego odlasku.

KK Partizan ABA liga
 

Izvesno je da Ponitkina opcija u ugovoru neće biti iskorišćena. Očekuje se i da Jaramaz napusti Partizan, dok je neizvesno šta će biti sa Koprivicom i Avramovićem.

Za Aleksu postoje ponude i drugih klubova iz Evrolige, dok Koprivica ove sezone nije napravio očekivani iskorak, a pride gotovo konstantno ima probleme sa povredama.

Jasno je da ogroman posao narednih dana i nedelja čeka Partizan koji još uvek nije siguran da li će igrati Evroligu ili Evrokup naredne sezone, mada je realnije da zaigra u elitnom evropskom takmičenju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading