CRVENA ZVEZDA 2024/2025 Četvorica sigurno odlaze, Sferopulos na velikom ispitu

10:50 | 20-05-2024

Košarka 0

Šampionski tim čeka rekonstrukcija naredne sezone.

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Bavili smo se situacijom u Partizanu i jasnim seciranjem ko bi mogao da ode, a ko da ostane u timu i naredne sezone, a vreme je da to isto učinimo i za Crvenu zvezdu.

Krećemo odmah od onih koji su pod ugovorom i za narednu sezonu (mada ne znači nužno i da će ostati u klubu).

A to su: Jago dos Santos (2026), Nikola Topić (2027), Nemanja Nedović (2025), Adam Hanga (2025), Stefan Lazarević (2026), Dejan Davidovac (2026), Luka Mitrović (2025), Marko Simonović (2025), Džoel Bolomboj (2026) i Dalibor Ilić (2026).

Od svih pobrojanih, sigurno ide Nikola Topić i to u NBA ligu gde mu se predviđa visok izbor na predstojećem draftu.

Nedović i Jago dos Santos su i sinoć jasno istakli da ostaju tu i za narednu sezonu. Izvesno je da će isto biti sa Davidovcem, Mitrovićem i Lazarevićem.

Kako je Bolomboj produžio ugovor sa Zvezdom u toku sezone i tu je situacija - više nego jasna. E sad dolazimo do Dalibora Ilića i Marka Simonovića.

Prvi je s vremena na vreme imao neku minutažu i ulogu. A da li su i on i Zvezda zadovoljni takvom situacijom i njegovim daljim razvojem je zaista teško odgonetnuti...

Zvezda Marko Metlaš
 

Nešto slično je i kod Simonovića koji je imao jako dobru polusezonu na pozajmici u turskom Bešiktašu. Konačna odluka je tu na treneru Sferopolusu (o njemu nešto malo kasnije).

Crvena zvezda ima i sedmoricu košarkaša kojima ističu ugovori i to su: Džavonte Smart, Miloš Teodosić, Branko Lazić, Rokas Gedraitis, Fredi Gilespi, Trej Tompkins i Majk Tobi.

Ovde je izvesno da trio igrača - odlazi. I to Smart, Gilespi, Tobi koji nikako nisu zadovoljili i to je bilo vidljivo, pre svega u Evroligi.

Što se tiče Lazića i Teodosića - očekuje se da dva kapitena ostanu tu i naredne sezone. Moguće i poslednje u njihovim karijerama...

Vrlo je neizvestan status Gedraitisa i Tompkinsa. Pisali smo vam već da Amerikanac ima želju da ostane. Pride, ne košta puno, a ako se vrati barem na jedan deo nekadašnjeg nivoa, mogao bi puno da koristi Zvezdi.

Status Litvanca je nešto malo bolji. Mada, kod krilnog košarkaša je najveći problem - konstantnost. Prečesto su mu se dešavale utakmice "da ga nema" što budi zebnju među navijačima i upravom kluba.

Janis Marko Metlaš
 

Upravo će tu trener Sferopulos (ima ugovor i za narednu sezonu) biti na velikom ispitu. Ovog leta će imati tu čast da selektira ekipu po sopstvenom ukusu.

Najavio je Grk da će zadržati kostur ekipe, ali ima igrača koji ne vidi u sistemu kao što je to zamislio njegov prethodnik Duško Ivanović.

Svakako, veliki je posao pred šampionom ABA lige ovog leta...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading