VEČITI USKORO OPET NA TERENU Poznato kada kreće košarkaška Superliga

11:55 | 20-05-2024

Košarka 0

Zvezda i Partizan uskoro ponovo na terenu.

Branko Lazić, Kevin Panter

Samo što se završila finalna serija ABA lige, maltene "odmah" kreće Superliga Srbije za koju su poznati datumi polufinalnih utakmica.

Najpre da napomenemo da se u polufinalu sastaju Partizan i Mega, odnosno Crvena zvezda - FMP, a serije se igraju na dve pobede.

Kako prenosi Mozzart sport, termini utakmica su zakazani već za petak, 24. maj. Drugi mečevi su na programu 27. maja, a eventualne majstorice 30. maja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Što se tiče tačnih termina to će odrediti televizija Arena sport kao nosilac prava na prenos domaćeg prvenstva.

Kako sada stvari stoje tek posle polufinala (ili u toku serija) će biti određeni termini finala, a Partizan i Crvena zvezda su ogromni favoriti da se tamo i nađu.

Dalje, sve ekipe imaju rok do četvrtka do 14 časova da prijave listu košarkaša i tu će imati pravo na maksimalno četvoricu stranaca.

Veliko je pitanje kako će, pre svega, u Partizanu da reše taj problem pošto Željko Obradović od stranca ima Džejlina Smita, Zeka Ledeja, Džejmsa Nanelija, Pi Džej Doužera, Mateuša Ponitku, Frenka Kaminskog i Bruna Kabokla.

Kevin Panter ima srpski pasoš, pa je pitanje koja će trojica stranaca biti prekobrojna i vrlo verovatno - završiti već sada misiju u crno-belom dresu.

Ista situacija čeka i Janisa Sferopulosa koji u sastavu ima od stranaca Treja Tompkinsa, Džoela Bolomboja, Rokasa Geidraitisa, Fredija Gilespija i Jaga dos Santosa.

Tu su i Džavonte Smart, Majk Tobi i povređeni Adam Hanga, pa se očekuje da njih trojica i ne igraju. Prva dvojica - jasno je - zbog slabe forme.

Izvesno je da će Zvezda morati da precrta nekoga i za očekivati je da to bude Fredi Gilespi koji će napustiti Mali Kalemegdan ovog leta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading