BURA OKO INCIDENTA U ARENI SE NE STIŠAVA Evo šta su Naneli i Lazarević rekli u policiji posle skandala uoči treće finalne utakmice

12:40 | 21-05-2024

Košarka 0

Finale ABA lige je obeležio incident između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića

kkcz
KK Crvena zvezda

Njih dvojica su imali fizički obračun na dan treće utakmice finalne serije ABA lige. Oni su se sreli u hodniku Beogradske arene, usledila je tuča, a incident je zabeležen i na snimcima sa nadzornih kamera. 

Tu se mogao videti susret igrača ispred svlačionice, kada je Lazarević nešto rekao Naneliju, kako se tvrdi iz Crvene zvezde, pitao ga je zbog čega ga je "davio" na prethodnom meču. 

Na drugom snimku se vidi kako se igrači tuku i kako Lazarević Nanelija obara na pod, ali momenat kada su se sukobili nije zabeležen ili nije objavljen.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Posle svega ovoga, obojica su bili i u policijskoj stanici, gde su dali izjave, a sada su u javnosti osvanule i informacije šta su tamo rekli Lazarević i Naneli. 

Džejms Naneli ABA liga/Dragana Stjepanović
 

Njihove priče se razlikuju, Naneli tvrdi da je prvi bio fizički napadnut, a ono što se našlo u zapisniku prenosimo celosti:

- Dana 19. 5. 2024. godine ja sam kao član Košarkaškog kluba Partizan došao sa svojim klubom na zakazani pripremni trening u 10 časova u Beogradsku areni. Sam trening je trajao oko sat vremena i oko 11 časova posle završetka treninga ja sam se sa terena za košarku hodnikom uputio ka svlačionici. U jednom trenutku ja sam prolazio pored svlačionice košarkaša Crvene zvezde i tek što sam je prošao ispred mene je bio Džejlin Smit na korak ili dva. 

Kada sam prošao Zvezdinu svlačionicu čuo sam muški glas koji mi se obratio pretećim tonom rečima na engleskom: "What’s up!", te smo se Džejlen Smit i ja instiktivno okrenuli i tada sam video da se radi o košarkaškom igraču Crvene zvezde Stefanu Lazareviću. Kada sam se okrenuo ka Stefanu, ja sam mu se upitno obratio rečima: "Whats up?", a onda mi se Stefan na engleskom jeziku obratio rečima: "What the fuck was that about last game?", a ja sam mu odgovorio rečima: "What do you mean?", da bi Stefan zatim krenuo da mi prilazi i unosi mi se u lice.

Ja sam potom napravio korak unazad kako bi se povukao od njega, da bi me nakon toga Stefan uhvatio svojom desnom rukom s prednje strane za vrat i tako me držao, da bi nakon toga krenuo da me udari u predelu lica, ali sam se ja telom izmakao u stranu i svojom levom rukom sklonio njegovu desnu ruku sa vrata i instinktivno desnom rukom udario u predelu glave.

Kako su mi patike bile odvezanih pertli a verovatno sam se okliznuo na odložene upotrebljene peškire, ja sam pao na pod na desni bok pokušavajući da odmah ustanem, ali je Stefan odmah skočio na mene i rukom mi je gurao glavu prema podu. Kada me je Stefan napao, Džejlin Smit je pokušavao s leđa da ga odvoji od mene, ali nije bio dovoljno snažan da to uradi u potpunosti, da bi onda prišao Zvezdin igrač Trej Tompkins koji je pomogao Džejlinu Smitu da ga u potpunosti odvoji od mene.

POZNATI I TERMINI Evo kada Zvezda i Partizan igraju polufinalne mečeve

Uspeo sam da ustanem i tada su prišli ostali igrači Crvene zvezde kako bi smirili celu situaciju.

Lazarevićeva izjava se razlikuje, on je naveo da je njega Amerikanac prvi udario pesnicom. 

- Dana 19. 5. 2024. godine ja sam kao član Košarkaškog kluba Crvena zvezda došao sa svojim klubom na zakazani pripremni trening u 11.15 časova u Beogradsku arenu. Po dolasku u Beogradsku arenu sa timom sam otišao u svlačionicu kako bih se spremio za trening. Kada sam se spremio za trening ja sam krenuo ka prostoriji gde je smeštena teretana a ona se nalazila preko puta Zvezdine svlačionice. 

Kada sam izašao iz svlačionice ja sam video da se ispred mene nalazi igrač KK Partizan Džejms Naneli koji je imao sa mnom sukob u toku utakmice na kojoj me je uhvatio za vrat. Isti je bio u društvu sa takođe igračem Partizana Džejlinom Smitom. Ja sam se Naneliju obratio po imenu na engleskom jeziku, a zatim mu prišao i upitao ga takođe na engleskom jeziku: "Da li je normalno da hvataš čoveka za vrat za vreme utakmice?" na šta mi je on odgovorio: "Da, jeste", a zatim je krenuo da psuje nešto na engleskom jeziku.

Stefan Lazarević Marko Metlaš
 

On je u jednom trenutku krenuo da uzmiče unazad jer smo bili relativno blizu licem u lice, da bi on u jednom trenutku svojom desnom rukom stegnutu u pesnicu udario me u predelu lica sa leve strane u predelu levog oka, a ja sam ga potom uhvatio za njegov vrat i oborio ga na pod. Dok sam ga držao za telo na podu, osetio sam da me igrač Partizana Džejlin Smit vuče oko struka kako bi nas razdvojio, a u tom trenutku su izleteli ostali moji saigrači gde su nas razdvojili.

Pošto su nas razdvojili, nije više bilo sukoba i svako je otišao u svoju svlačionicu. Ja sam posle tog događaja odradio ceo trening i nakon toga je došao klupski doktor Nebojša Mitrović koji mi je sanirao povredu na licu, a u međuvremenu se pojavila patrola policije. Ja sam po proceduri koju mi je naložila policija otišao u KBC Bežanijska kosa gde sam izvršio potrebne preglede i dobio lekarski nalaz - stoji u policijskom zapisniku. 

Prema saopštenju tužilaštva, Lazarević je pretrpeo lakše telesne povrede, a okolnosti pod kojima se incident dogodio će biti utvrđene. Saslušani će biti svi igrači koji su se našli u tim momentima na licu mesta. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading