HANGA OTVORIO DUŠU Da li će Mađar ostati u Zvezdi i naredne sezone?

08:20 | 22-05-2024

Košarka 0

Mađar nema dilemu gde želi da nastavi karijeru.

Adam Hanga

Dovode se Nikola Kalinić, Luka Vildoza i Džordan Lojd u vezu sa Crvenom zvezdom koja će zadržati okosnicu ekipe i u narednoj sezoni.

A njen deo bi voleo da bude i mađarski reprezentativac Adam Hanga koji je to jasno poručio u razgovoru sa mađarski Nemzeti sport.

- Trenutno nema ništa konkretno, ali kao otac troje dece, primarni cilj mi je da ostanem u Beogradu. Ne mogu da svoju porodicu izlažem stalnim selidba, u drugi evroligaški klub svake godine. Pošto imam ugovor na dve sezone, moja želja je da ostanem i igram na najvišem nivou do kraja ugovora.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Otkrio je iskusni bek i kakvo je trenutno stanje sa njegovom povredom.

- Posle obavljenih snimanja, dobio sam fiksacioni zavoj i dogovor je bio da za tri nedelje dođem na kontrolu. Tada je utvrđeno da kost nije srasla lepo, zbog čega sam prošlog četvrtka morao pod nož. Od tada mi je uklonjen gips, ali mi iz ruke vire ružni šrafovi. Prema sadašnjem planu, mogu da počnem rehabilitaciju za četiri sedmice.

Veruje Hanga da i bez njega, Zvezda može da se okiti tripletom.

- Sa ovim uspehom ostvarili smo plasman u Evroligu. Pobedili smo Partizan sa 3-0, što se nikada ranije nije dogodilo. Sada ostaje još Prvenstvo Srbije. Možemo da se okitimo triplom krunom - zaključio je Mađar.

Hanga je ove sezone u Evroligi u proseku po utakmici beležio osam poena uz 2,9 skokova i 2,4 asistencije, dok je u ABA ligi imao 6,3 poena, 2,6 završnih dodavanja i 2,3 uhvaćene lopte.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading