NAJBOLJI, A SKROMAN Simić je MVP Košarkaške lige Srbije: To je samo kruna timske igre

11:43 | 23-05-2024

Košarka 0

U sjajnoj je formi bek.

simic
Košarkaška liga Srbije

Košarkaška liga Srbija je ove sezone bila izuzetno zanimljiva, a za MVP-ja takmičenja je proglašen Stefan Simić, igrač Vršca. Ovaj bek je prosečno beležio skoro 18 poena i po pet skokova i asistencija.

VELIKE PROMENE U SRPSKOJ KOŠARCI Izmena pravila pred Superligu

Kako je rekao u intervjuu za "Sportklub", za sve uspehe je zaslužna dobra hemija u ekipi:

- Na MVP titulu gledam kao na krunu timske igre, mnogo sam srećan zbog tog priznanja, koje će mi, svakako, značiti na polju samopouzdanja. Naravno, u svemu tome bila je presudna pomoć ekipe. Imali smo veoma dobru hemiju, dobio sam poverenje saigrača i stručnog štaba, što mi je baš prijalo i to se odrazilo na igru na terenu. Zato mislim da je ovaj uspeh zajednički, a ja sam iskočio samo kao pojedinac, odnosno kao deo uspešne celine.

Zanimljivo, za sledeću sezonu će se pripremati igrajući basket 3x3:

- Već je prošlo petnaestak dana od završetka regularnog dela KLS, odmorio sam se i polako krećem da se spremam za nove izazove, radiću na sebi, na otklanjanju nedostataka i unapređenju nekih stvari u igri. Iskoristiću ću leto da igram 3×3, da održavam takmičarsku formu. Što se tiče daljih planova, ne gledam puno u budućnost, ali svakako bih voleo da, kao i ove godine, dođemo do borbe za titulu prvaka KLS. I ne samo to, već i da je osvojimo. To bi mi mnogo značilo, jer lepa je stvar biti prvak u svojoj zemlji - poručio je Stefan Simić, zvanično najbolji igrač KLS.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading