PRVE POLUFINALNE UTAKMICE PLEJ-OFA Startuje završnica košarkaške Superlige

11:05 | 24-05-2024

Košarka 0

Prvim polufinalnim utakmicama plej-ofa u kojima se sastaju branilac trofeja Crvena zvezda i FMP, odnosno Partizan i Mega, danas počinje završnica košarkaške Superlige Srbije

Partizan - Zvezda
ABA liga/Dragana Stjepanović

Crvena zvezda, Partizan i Mega su se direktno plasirali u završnicu, dok je FMP na putu ka polufinalu eliminisao Vojvodinu i Borac.

Osmostruki uzastopni šampion Srbije Crvena zvezda posle osvajanja ABA lige i Kupa Radivoja Koraća želi da osvoji novu triplu krunu i tako uspešno zaokruži sezonu.

Na drugoj strani, Partizanu je ovo poslednja šansa da osvoji trofej u sezoni, a pehar prvaka Srbije se u klubu čeka od 2014. godine.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Partizan prošle i pretprošle sezone nije igrao završnicu Superlige.

I Zvezda i Partizan u bitku za trofej ulaze sa značajno promenjenim sastavima u odnosu na finiš ABA lige, pošto u Superligi mogu da igraju samo četiri strana igrača. 

Zvezda - Partizan Marko Metlaš
 

NASILJE KAKVO SE NE PAMTI U KOSOVSKOJ MITROVICI Dvoje ljudi izbodeno posle košarkaškog finala

Zvezda će tako biti lišena pomoći Džavontea Smarta, Majka Tobija, Fredija Gilespija i Adama Hange, koji je već dugo van stroja zbog povrede. 

Nikola Topić je prijavljen za Superligu iako zbog povrede nije igrao u drugom i trećem meču finalne serije ABA lige.

Mladi igrači Relja Radovanović, Andrej Kostić i Stefan Marjanović su dodati na spisak igrača koji konkurišu za utakmice Superlige.

Kostić je već debitovao za prvi tim, dok Radovanović i Marjanović čekaju priliku za debi. Partizan će, osim bez Frenka Kaminskog koji je završio epizodu u klubu, biti i bez Pi Džej Doužera i Džejmsa Nanelija.

Kapiten Kevin Panter ima srpski pasoš i ne računa se kao strani igrač još iz vremena dok je bio član Crvene zvezde.

Ognjen Jaramaz i Balša Koprivica, koji su dugo van stroja zbog povreda, nalaze se na spisku prijavljenih igrača, ali je neizvesno da li će moći da pomognu ekipi.

Za tim će konkurisati mladi igrači - Savo Drezgić koji je već igrao za prvi tim, kao i potencijalni debitant Aleksa Dimitrijević. Polufinale: Danas: Partizan - Mega (18.30), Crvena zvezda - FMP (20.30). Druge utakmice serije igraće se u ponedeljak, a domaćini će biti FMP (18 časova) i Mega (20 časova). Plasman u finale izboriće klubovi koji prvi stignu do dve pobede. Ukoliko bude potrebe, "majstorice" će se igrati 30. maja. Ukoliko se plasira u finale, Crvena zvezda će imati prednost domaćeg terena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

Komentari(0)

Loading