ZVANIČNO Dubai i zvanično postao deo ABA lige

16:13 | 24-05-2024

Košarka 0

Košarkaški klub Dubai i zvanično je postao deo ABA lige, saopštilo je danas regionalno takmičenje.

ata
ATA Images

- Prema odlukama Skupštine ABA lige, a posle usvajanja sporazuma od strane akcionara, višegodišnji ugovor između KK Dubai i ABA lige je potpisan. Stoga su definisani svi ključni elementi buduće sportske i poslovne saradnje, počev od učešća KK Dubai u ABA ligi od sezone 2024/25 - stoji na početku saopštenja ABA lige.

- Intenzivnom i otvorenom komunikacijom, uz striktno poštovanje svih internih akata ABA lige, dogovoreni su svi detalji veoma ambicioznog sportsko-poslovnog projekta. Ovo je projekat od kojeg sve strane očekuju velike koristi, ne samo ABA liga, njeni akcionari i KK Dubai, već i košarka uopšte - zaključuje se u saopštenju.

- Pridruživanje Dubaija ABA porodici je na mnogo načina specifičan sportsko-poslovni poduhvat. Predstavlja viziju da su ABA liga klubovi prepoznali kao idealnu priliku za postizanje dva prioritetna cilja. Prvo, povećanje kvaliteta takmičenja, i drugo, otvaranje vrata novom tržištu, što će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generiše profitabilnije poslovanje u korist svojih akcionara", izjavio je Dubravko Kmetović, direktor ABA lige. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Oduševljeni smo što smo se pridružili ABA ligi, regionu poznatom po negovanju nekih od najboljih svetskih košarkaških talenata. Sa nestrpljenjem očekujemo da budemo domaćini ABA lige u Dubaiju, gde će košarkaški entuzijasti moći da uživaju u vrhunskom iskustvu. Od srca se zahvaljujem upravi ABA lige i klubovima na njihovoj saradnji i posvećenosti u dovođenju lige u moj rodni grad - rekao je Abdula Said Al Nabudah, predsednik KK Dubaija.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ABA liga je na kraju saopštila da će više detalja o ulasku Dubaija u ABA ligu biti otkriveno u utorak, 28 maja, na konferenciji za medije u Beogradu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading