STIGLA JOŠ JEDNA POTVRDA: Partizan i Zvezda će igrati Evroligu

10:57 | 25-05-2024

Košarka 0

Raste optimizam da će Beograd i naredne sezone imati dva kluba u Evroligi.

Partizan - Zvezda
ABA liga/Dragana Stjepanović

Još uvek nije zvanično, mada svi naslućuju da će Crvena zvezda i Partizan igrati u Evroligi i naredne sezone. Istog stava je i Goran Grbović.

Legendarni as i sadašnji direktor beogradske Arene u razgovoru za "Informer" poručuje da nema dilemu da će Beograd i naredne sezone imati dva kluba u Evroligi.

- Partizan i Zvezda će 99 odsto igrati Evroligu naredne sezone, ali one tamo biće potpuno drugačije. Da sam na mestu večitih, ne bih ništa razmišljao i izašao bih iz ABA lige i počeo da radim na stvaranju jake Košarkaške lige Srbije. Ali KLS mora u korenu da se restartuje i da se napravi plan. Partizan i Zvezda su poslednje dve sezone uticali na popularnost Evrolige. Na svakoj utakmici Partizana prisustvujem, što kao navijač, što kao direktor Arene. Papirić jedan nije pao na teren, a Evroliga to vrlo dobro zna. Veliku podršku imala je i Zvezda i mislim da Evroliga to vrlo dobro zna i ceni.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Smatra Grbović da oba kluba moraju da pronađu stabilan izvor finansiranja.

- Klubovi moraju da priđu problematici koju zahteva Evroliga, prevashodno da budu finansijski nezavisni od države. Realno gledano, ne bi opstali da nema države. Potrebno je da nađu nove načine finansiranja i da, koliko god to teško delovalo, držeći se za ruke pređu tu svečanu granicu ulaska u Evroligu. Neka budu nešto slično kao Panatinaikos i Olimpijakos - zaključio je on.

Zvanična odluka o tome ko će igrati Evroligu naredne sezone trebalo bi da padne početkom jula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading