LEGENDA SRPSKE KOŠARKE TVRDI: Posle razgovora sa Jokićem, očekujem da igra u Parizu!

10:30 | 26-05-2024

Košarka 0

Sva je prilika da će Srbija biti ozbiljno jaka na Olimpijskim igrama.

Nikola Jokić
EPA-EFE/DUSTIN BRADFORD

Glavno pitanje u košarkaškoj Srbiji - da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama u Parizu? Rastu šanse da - hoće!

To je potvrdila i legenda srpske košarke Željko Rebrača koji tvrdi da se čuo sa centrom Denvera i da je iz tog razgovora shvatio da MVP NBA lige ima ogromnu želju da brani boje Srbije na OI.

- Gledao sam kako su ljudi reagovali na Nikolin odgovor. Gledajte, kada te neko pita posle sedme utakmice, u onakvom naboju emocija i adrenalina... Ne znam šta su očekivali? Iz onoga što sam pričao sa njim, znam da ima ogromnu želju da igra za reprezentaciju i očekujem da će da igra. Ne smemo da budemo mnogo ostrašćeni prema njemu. Razumem deo patriotizma, bio sam igrač i davao reprezentaciji. Hajde da pomognemo Nikoli. Pazite, razumem ga kao igrač kroz šta prolazi, igrao je napornu sezonu, mnogo je to utakmica. Prošlu sezonu završio je polovinom juna. Nije opravdanje, ne želim da ga opravdavam, nego da ga sačuvam. Siguran sam da on prošlog leta ne bi došao u reprezentaciji na nivou na kojem je bio u finalu NBA. Bio je mentalno i fizički potrošen. Sada očekujem od njega da dođe, ima dovoljno vremena da se odmori i verujem da ćemo biti u najjačem mogućem sastavu - rekao je Rebrača za Mozzart sport.

Veruje da Rebrača da bi uz naporan rad momaka tokom leta, Srbija mogla da se nada medalji u Parizu.

- Ako naša reprezentacija bude imala takav pristup, možemo da očekujemo mnogo. Pogledajte šta se desilo prošle godine, kada je ekipa ispraćena bez velikih očekivanja, pa je došla do finala. Imamo kapacitet, igrače koji su željni dokazivanja. Koliku je energiju dao Avramović prošlog leta. Bogdanović je vođa, ogroman radnik. Sve su to sjajni momci. Sa Jokićem Srbija dobija dodatnu težinu i možemo da uradimo sve. Zato moramo da im pomognemo, da se osećaju sigurno, ne da ih osuđujemo. Otkako imamo društvene mreže, svako ima pravo glasa. Imamo 7.000.000 selektora. Komentari su uglavnom negativni, mada ima i pozitivnih, daleko od toga. Ne smemo da imamo stav da napadamo momke posle prvog poraza, saplitanja, nego da ih podržimo. Nikoga da ne ponižavamo, nego da podržimo. Sportistima nije lako kada izgube, tuga je emocija koja je teška, jaka, ali je potrebna da bi postao bolji. Kroz poraze se uči i diže na sledeći nivo.

Željko Rebrača Foto: ATA Images
 

Jasno je da tim ne čini najboljih 12 igrača, već oni koji najbolje funkcionišu zajedno.

- Mnogo zavisi od hemije unutar tima. Imamo neverovatan potencijal, ali je pre svega hemija bitna. Videli smo ekipe što se tiče imena da budu sjajna, ali ne igraju tako dobro zajedno. Bio sam deo takve ekipe 2005. godine, pa nismo ništa uradili. Na papiru smo bili tim za medalju. Reprezentacija je sklop raznih okolnosti, od igrača, do hemije u timu. Sve zavisi od momaka, koliko su spremni da se podrede timu kada dođu na pripreme i kada krene prvenstvo. Ne smemo da ulazimo u velika takmičenja sa razmišljanjem kako će da ih čeka "balkon". Taj "balkon" je rezultat svega što se desi pre toga. Igrači moraju da zaborave to, vidim da posebno mladi samo pričaju i razmišljaju o tome, a nisu još otišli na Kopaonik da se spreme. Ništa se ne podrazumeva, moraš mnogo da radiš - podvlači legendarni as.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading