ČITAVU SRBIJU OVO ZANIMA Selektor Pešić progovorio o spisku igrača za Olimpijske igre

19:41 | 26-05-2024

Košarka 0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je o planu priprema i spisku igrača za predstojeće Olimpijske igre

ata
ATA Images

Pešić je trenutno u Berlinu gde prati završni turnir Evrolige, a za Sport klub je govorio o onome što čeka reprezentaciju Srbije u narednom periodu, a to su naravno Olimpijske Igre. 

O planu i programu priprema je rekao.

-Mi čekamo još jednog protivnika u našoj grupi. Amerika i Južni Sudan su u našoj grupi, čekamo kvalifikacioni turnir u Portoriku, gde igraju Portoriko, Italija, Litvanija i još nekoliko država. To su mogući naši protivnici u Lilu u prvoj rundi. Prvu utakmicu igramo sa Amerikom, drugu sa protivnikom iz Portorika i treću sa Južnim Sudanom. Dva prvoplasirana iz svake grupe idu u Pariz i dva najbolja trećeplasirana iz grupa. Imamo tešku grupu, ali i druge su teške.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

OGLASIO SE PEŠIĆ Evo šta selektor Srbije kaže o Jokićevom igranju na Olimpijskim igrama

Pešić je detaljno objasnio plan uoči Olimpijskih igara.

-Naš plan i program priprema je do kraja definisan. Počinjemo 17. juna u Beogradu rad sa igračima koji su ranije završili, individualne treninge, testiranja, zdravstvene preglede... Skupljamo se 24-25. juna u Staroj Pazovi, kao i prošle godine. Tu ćemo igrati dve utakmice zatvorenog tipa protiv Turske i Holandije. Tu ostajemo do 11. jula. Tada letimo za Lion, gde igramo sa Francuzima na oproštaju Tonija Parkera. Potom letimo za Abu Dabi, igramo turnir 16. sa Australijom i 17. sa Amerikom. Vraćamo se za Beograd i 20. ili 21. jula igramo sa Japanom. Tražimo još jednog protivnika.

Selektor "Orlova" je ostao tajantsven kada je u pitanju sastav igrača za Pariz. 

- Što se tiče kandidata, oni su u svakodnevnom kontaktu sa Tarlaćem i sa mnom. Znamo širi spisak, ali konačan spisak ne. Ništa se ne krije, jednostavno čekamo da svi završe sezonu zdravi. Imamo ovde na F4 Milutinova, Gudurića, Petruševa. Dobrić igra u Italiji, naši iz domaćih klubova još igraju. Malo je vremena za bilo kakav odmor. Nema velike filozofije, sve je isto kao prošle godine - poručio je Pešić. 

Ističe da Srbija uvek ide na najveće domete. 

- Za nas je svaka medalja zlatna, a ne postavlja se pitanje da li ćemo da damo i više od maksimuma.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading