INTERESOVANJE JE VELIKO Bodiroga otkrio nove detalje, govorio o proširenju Evrolige

20:50 | 26-05-2024

Košarka 0

Prvi čovek Evrolige je istakao da će fajnal for i dalje ostati na snazi neko vreme

Dejan Bodiroga
ATA Images

Predsednik Evrolige Dejan Bodiroga je u razgovoru za "Sport klub" govorio o brojnim temama uoči finalnog meča Evrolige između Panatinaikosa i Real Madrida. 

Na početku, osvrnuo se na svoje uspomene vezane za fajnal for na kojem je učestvovao kao igrač. 

- Sjajne su uspomene, obe titule i sa Panatom 2000. to je prva pred početak nove Evrolige, zatim velika pobeda u Bolonji 2002, kada nismo bili favoriti. Nismo imali prednost domaćeg terena, tada su imali sjajne igrače. Posle sa Barselonom, sa Pešićem, sa isto sjajnim saigračima. Imali smo veliki pritisak jer Barsa nikada nije osvojila Evroligu, tako da smo nakon nekoliko vezanih F4 da osvojimo tu Evroligu, sjajne uspomene - počeo je Bodiroga.

Ističe da bi voleo da Beograd ponovo bude organizator Fajnal fora. 

- Mislim da je Beograd bio sjajan domaćin kada je organizovao F4, tako da mislim da će se uskoro ponoviti, ali ne znam kada. Imamo veliki broj interesenata za organizaciju, tako da ćemo krajem juna ili početkom jula doneti odluku o organizaciji sledećeg Fajnal fora - nada se Bodiroga. 

MISTERIOZNA PORUKA Oglasio se Dejan Bodiroga o igranju Zvezde i Partizana u Evroligi

Mnogi timovi žele učešće u elitnom takmičenju. 

- Imamo sjajan produkt, veliko interesovanje mnogih klubova koji žele da igraju Evroligu, što vidimo na ovom F4. Interesovanje su pokazali i sa drugih prostora, tako da nas u budućnosti očekuje proširenje, ali mislim da je to povezano sa jasnim pravcem, kada to budemo imali izaći ćemo sa više detalja - ističe Bodiroga. 

O Dubaiju kaže sledeće: 

- Oni su pokazali veliko interesovanje, ta regija je interesantna za nas i druge sportove u budućnosti i mislim da u bliskoj budućnosti mogu biti interesantni i nama kao regija. Neće Evroliga žuriti sa odlukama, ali da bi pravi uticaj proizvela na ligu, tako da će biti tajming važan za taj region - kaže Bodiroga. 

Govorio je i o napretku sudija. 

- Imamo sjajnu sezonu iza sebe, regularnu sezonu, plej-of je bio izvanredan, plej-in je doneo dodatan kvalitet. Sve u svemu je dobro. Od ove godine imamo novog direktora suđenja, koji je oformio svoj tim. Evroligaške sudije su među najboljima na svetu, naravno može da se poboljša po nešto, ali među najboljima su na svetu - smatra Bodiroga. 

Napominje da format fajnal fora i dalje ostaje na snazi. 

- Ovaj format zadovoljava sve ljubitelje košarke. To povezuje i mnoge druge stvari, treba gledati širu sliku. Format nam se sviđa, nama, navijačima, svi prepoznaju, tako da to je to. U budućnosti F4 ostaje - zaključio je Bodiroga.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading