POLICIJA DENVERA ZA SPORT.ALO Istraga braće Nikole Jokića zbog skandala - evo dokle se stiglo, preti im jedna delikatna stvar

12:51 | 29-05-2024

Košarka 0

Ovako stoje stvari u vezi sa incidentom.

jokici

Piše: Đorđe Miljanić

Tog 23. aprila se dogodio veliki skandal, pošto je u denverskoj "Bol areni" jedan od braće Jokić (Strahinja) pesnicom udario navijača Los Anđeles Lejkersa, dok je drugi (Nemanja) krenuo ka napadnutom licu, ali između njih nije došlo do fizičkog kontakta.

Velika se prašina digla u vezi sa tim slučajem, a članovi porodice Nikole Jokića se suočavaju ne samo sa suspenzijom NBA lige, već i sudskim procesom.

MORALI SU DA REAGUJU Pogledajte kako je Denver "izolovao" braću Jokić na tribinama (FOTO)

Kako bismo saznali šta se događa sa spomenutim slučajem, kontaktirali smo Policijsku upravu Denvera, koja nam je otkrila da još uvek nije izgrađen slučaj, odnosno da je istraga u toku:

- Policijska uprava Denvera je sprovela istragu u vezi sa incidentom. Istražitelji su bili u komunikaciji sa napadnutom osobom sa video snimka. U ovom trenutku, istraga i dalje traje i još uvek nema hapšenja u vezi sa ovim incidentom - rekli su za alo.sport iz Policije Denvera.

 

 

Zakon u Sjedinjenim Američkim Državama je takav da lica pod istragom smeju da napuste zemlju, ali da, ukoliko sud podigne optužnicu, moguće je podneti zahtev za ekstradiciju, pošto Srbija i SAD imaju sporazum o ekstradiciji.

Ovo znači da braća Jokić smeju da se vrate u našu zemlju, ali da postoji mogućnost da budu izručeni Americi ukoliko ta zemlja to zatraži, pošto je ugovorom iz 2019. godine propisano da će se "izručenje radi krivičnog gonjenja dozvoliti samo za krivična dela za koja je, kako prema pravu države molilje, tako i pravu zamoljene države, propisana kazna zatvora duže od jedne godine ili teža kazna".

Prema Zakonu SAD, napadi su podeljeni u dve kategorije: Oni koji rezultuju ličnom povredom su propisani kaznom zatvora do 10 godina i novčanom kaznom; I svi drugi, koji su propisani kaznom zatvora do godinu dana i novačnom kaznom.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading