U DUBAIJU NE KRIJU: Pešić nam je prva želja za trenera, a otkrili i koliki će imati budžet

21:12 | 31-05-2024

Košarka 0

Ambiciozni projekat sa Bliskog istoka otkrio deo planova.

Košarkaška lopta

Ako za neki košarkaški projekat naredne sezone možemo da kažemo da će biti pomno praćen onda je to svakako onaj - Dubaijev.

Klub sa Bliskog istoka ulazi u ABA ligu i otkrio je detaljnije planove. Tačnije, uradio je to generalni menadžer i suvlasnik kluba Dejan Kamenjašević.

- Naš projekat je bio jasan, a to je želja da dovedemo Evropu u Dubai, odnosno Dubai u Evropu. Da ne radimo koncepte koji su radili drugi sa Bliskog istoka, a to je da kupujemo timove iz Evrope ili da dovodimo najbolje igrače u svoje lige. Mi smo hteli da igramo evropska takmičenja, ali isto tako da tamošnji timovi igraju u Dubaiju. Sve je to bio ozbiljno težak posao za realizaciju, ne samo iz sportskog već i geopolitičkog, socijalnog i tradicionalnog aspekta evropske košarke koja nije bila mentalno spremna da shvati i odmah otvori vrata. Bilo je potrebno mnogo vremena, barem za ABA ligu, ali početak tog projekta i lobiranja za najbolju opciju u Evropi se potrefio sa tim da smo već tada imali sagrađenu "Koka kola" arenu, da je počeo Kovid i da su se desile neke stvari koje su nam išle u prilog kako bi ova priča zaživela bolje, brže i lakše - počeo je on razgovor za Mozzart sport.

On je potom otkrio i koliki će budžet imati klub u narednoj sezoni ABA lige.

- Imaćemo budžet od četiri miliona evra za ABA ligu. Iza nas stoji grad koji nam je dao ime, ali mi smo u obavezi da nađemo sponzore, da obezbedimo televizijska prava, napunimo dvoranu. Želimo da budemo jedan stabilan klub koji zavisi od sebe, a ne države. Naravno da će doći pomoć od grada, ali će ona biti na jednom normalnom nivou, a ne kao što je u Evropi gde ti daju pare, a ti ne moraš ništa da radiš.

ata ATA Images
 

Kako sada stvari stoje naredne sezone će klub sa klupe predvoditi Svetislav Pešić. Odnosno, selektor Srbije je najveća želja Dubaija.

- On je meni kao drugi otac, čovek koji je najviše zaslužan zašto sam ja sada ovde. U njemu vidim legendu i najvećeg evropskog stručnjaka. Definitivno je to bio moj san, međutim san i realnost su dve različite stvari. Moramo da znamo da je Pešić u ovom momentu skoncentrisan na reprezentaciju i Olimpijske igre i ja tu ne želim da smetam jer mislim da je njemu to mnogo važno, a ako je njemu važno onda je i meni važno. On sam ne bi hteo da se o tome razgovara dok se na završe Igre, ali niko nikad nije krio da je to bila moja želja. E sada, ne zavisi to toliko od mene koliko zavisi od svih drugih situcija koje ne mogu da iskontrolišem - zaključio je Kamenjašević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading