RULET JE OVOG PUTA STAO NA CRVENO Zvezda stigla na korak do titule, Sferopulosova četa jača od gomile problema i Partizana!

22:17 | 03-06-2024

Košarka 0

Crvena zvezda nadigrala najvećeg rivala.

kk crvena zvezda, kk partizan

Rulet je ovog puta stao na crveno. Imala je Crvena zvezda gomilu problema (i pre i za vreme meča), ali je uspela sve da prevaziđe i povede sa 1:0 protiv Partizana u finalnoj seriji Superlige Srbije - 89:88!

Zaista je teško opisati šta se sve dešavalo u gotovo dva i po sata košarke u Pioniru. Na kraju je mogao Partizan da stigne do pobede, ali je Zek Ledej promašio karakterističan šut jednom rukom.

I malo pre toga je bilo dramatično. Poslednjih osam sekundi se pretvorilo u više od 15 minuta utakmice. Sudije su najpre shvatile da je Janis Sferopulos dobio tajm-aut koji nije imao na raspolaganju?!

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Potom je Ledej fauliran pre ubacivanja lopte, pa su sudije većale da li je to nesportska (dva slobodna bacanja) ili samo faul u "mrtvom" vremenu (jedno bacanje).

KK Crvena zvezda, KK Partizan Alo! Vladimir Marković
 

Na kraj je prevagnula ova druga opcija, a da nje nije bilo verovatno bismo gledali i produžetke u zaista fantastičnoj utakmici dostojnoj finala Superlige.

Zvezda je odlično počela utakmicu. Imala je u jednom trenutku i dvocifrenu prednost na krilima Jaga dos Santosa.

Ozbiljna je nevolja za crveno-bele povreda Brazilca koja ne izgleda naivno i veliko je pitanje da li ćemo ga gledati i u nastavku ove serije...

Sa druge strane je Partizan uzvraćao na krilima Alekse Avramovića. Odlično je igrao reprezentativac Srbije. Spuštao je razliku i obe ekipe su se često smenjivale u vođstvu.

Mogla je Zvezda i ranije do pobede, ali su Teodosić (dva puta) i Gedraitis promašili trojke, pa su crno-beli imali šansu za pobedu.

Nisu je iskoristili i sada Zvezdi treba samo jedna pobeda pa da se okiti titulom šampiona Srbije. Priliku za to će imati već u sredu od 20 časova, ali će ovaj put Partizan biti domaćin. 

KK Crvena zvezda, KK Partizan Alo! Vladimir Marković
 

 

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Dejan Davidovac sa 23 poena, Jago dos Santos je dodao 18, dok su Rokas Gedraitis i Luka Mitrović ubacili po 12.

Kod Partizana su se istakli Aleksa Avramović sa 20 poena, pratio ga je Danilo Anđušić sa 17, dok je Džejlin Smit stao na 14.

Crvena zvezda - Partizan 89:88

Sudije: Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević, Vladimir Jevtović

Četvrta četvrtina: 

Kraj utakmice!

40. minut - Promašio je Zek Ledej karakterističan šut jednom rukom i tako je Partizan ostao bez pobede.

40. minut - Bizarna situacija zbog koje je prekinuta utakmica. Deluje da Janis Sferopulos nije imao tajm-aut pa je nastala opšta ludnica i haos kod zapisničkog stola.

40. minut - Neverovatna sekvenca. Avramovićev šut je bio izblokiran, loptu je zgrabio Ledej koji je pogodio koš, ali su arbitri poništili koš zbog faula Amerikanca nad Mitrovićem. Osam sekundi do kraja meča. 

KK Crvena zvezda, KK Partizan Alo! Vladimir Marković
 

40. minut - Promašio je čist zicer Zek Ledej kojim je mogao da donese prednost Partizanu.

39. minut - Veliki promašji Rokasa Gedraitisa i Miloša Teodosića za tri poena, Dejan Davidovac je potom napravio faul za dva slobodna bacanja Ledeja.

38. minut - Nije iskoristio Partizan napad za izjednačenje kada je mogao da profitira i posle nesportske lične greške Davidovca.

37. minut - Poeni Davidovca. Zvezda je nešto bliža pobedi, ali nema dileme da nas čeka drama do kraja.

36. minut - Potpuni egal u Pioniru posle jednog poena Trifunovića sa linije za slobodna bacanja.

35. minut - Već 20 poena je ubacio Aleksa Avramović koji je večeras pod ogromnom potrošnjom. Još pet minuta do kraja meča.

34. minut - Kraj meča za Lazića. Problem za Sferopulosa koji je ostao bez tri beka i biće zanimljivo videti kako će se izboriti sa time do kraja meča.

33. minut - Evo poena Treja Tompkinsa koji je pogodio pod faulom.

32. minut - Kakav peh za Zvezdu, povredio se i Jago koji je u velikim bolovima! 

kk crvena zvezda, kk partizan Alo! Vladimir Marković
 

 

Treća četvrtina:

Kraj treće četvrtine - Problem i za Partizan pošto Džejlen Smit ima četiri lične greške. Čeka nas paklenih 10 minuta u Pioniru. 

29. minut - Malo je manje efikasan ovaj treći period u odnosu na prva dva. Trojka Smita za približavanje gostiju.

28. minut - Problem za domaćina je četvrti faul Branka Lazića. Dodatno, treba to staviti u kontekst i povrede Nedovića koga nema na parketu još uvek.  

27. minut - Bolja igra Zvezde u ovim trenucima. U seriji su crveno-beli koji igraju sjajnu odbranu. 

26. minut - Loš napad Partizana. Morao je da završava Panter koji je promašio. Sa druge strane je trojku pogodio Gedraitis.

25. minut - Povredio se Nemanja Nedović. Leži kraj parketa bek crveno-belih, ali deluje da će nastaviti da igra utakmicu.

24. minut - Odlična odbrana crveno-belih. Naterali su Partizan na ivicu izgubljene lopte, morao je Trifunović da uzme jako težak šut kojim je promašio čitav obruč. 

22. minut - Evo vođstva Zvezde posle poena Mitrovića.

kk crvena zvezda, kk partizan Alo! Vladimir Marković
 

 

21. minut - Počelo je drugo poluvreme poenima na obe strane. Nadamo se da ćemo i u drugom delu igre gledati jednako efikasnu košarku.

Druga četvrtina

Kraj prvog poluvremena - Odlična utakmica u Pioniru. I jedni i drugi su značajno rasterećeni i igra se jako dobra košarka, otvorena, sa puno poena. U takvom ritmu su se nešto bolji snašli crno-beli koji odlaze na veliki odmor sa prednošću. 

19. minut - Morao je Željko Obradović da igra bez centra večeras. Izveo je Ledeja, pružio šansu petorici niskih igrača koji su pogodili dve trojke (Panter i Anđušić) pa je Sferopulos morao da traži novi minut odmora.

18. minut - Kakva trojka Jaga! Fantastični Brazilac već ima 16 poena! Plešu crveno-beli u ritmu sambe.

17. minut - Nezadovoljan je trener Janis Sferopulos igrom tima pa je zatražio tajm-aut.

15. minut - Jako dobra utakmica. Posebno što su se gosti vratili rezultatski. Razigrao se i Smit koji je ponovo potvrdio da je u velikoj formi.

14. minut - Vratili su se crno-beli. I to pre svega zahvaljujući Aleksi Avramoviću koji je spustio razliku i nadahnuo seriju Partizana - 6:0.

13. minut - Novi poeni Luke Mitrovića. Ovoga puta sa penala. Ponovo je krilni centar gotovo nerešiva enigma za najvećeg rivala. 

11. minut - Počela je druga deonica promašajima. Tek je Ponitka probio led. 

Kraj prve četvrtine - Gotovo je neshvatljivo da protivnik ubaci čak 31 poen za samo 10 minuta. Ništa nije mogao Partizan da odbrani. Otuda i ide na prvi predah sa minus sedam. 

Smit Marko Metlaš
 

8. minut - Jako loša odbrana Partizana koja je za sada dozvolila Zvezdi čak 29 poena! Za dvocifrenu prednost domaćina.

7. minut - Evo i trojke Džejlina Smita. Dobro su reagovali crno-beli posle tajm-auta Željka Obradovića.

6. minut - Drži za sada Panter Partizan u igri. Loše izgledaju gosti...

4. minut - Otvorila se utakmica! Sjajni Jago je ubacio već dve trojke i ima osam poena. U naletu su crveno-beli koji imaju ogromnu podršku navijača. Gori Pionir od pesme i dobre atmosfere.

3. minut - Konačno poeni. Razigrani su Jago do Santos i Avramović koji su pravi dirigenti na parketu trenutno.

2. minut - Posle gotovo dva minuta košarke - još nema poena?! Zanimljivo, u Partizanu, Ledej igra kao centar, a u Zvezdi trenutno Dalibor Ilić.

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za ekipu Zvezde.

Pre meča:

19.45 - Sa druge strane njegov kolega Željko Obradović ima velike probleme, prevashodno u centarskoj liniji.

- Počinje finalna serija i nije neka tajna da je započinjemo sa mnogo problema. Ali, tako je kako je, spemamo se sa željom da pružimo maksimum i da sutra odigramo dobru utakmicu.

19.30 - Trener crveno-belih Janis Sferopulos je svestan težine zadatka protiv večitog rivala.

- Igramo finale Superlige, za nas je vrlo važno da budemo mentalno spremni. Koncentracija će biti izuzetno važna za ovu finalnu seriju. I to koncentracija da budemo spremni da se držimo našeg plana i u napadu i u odbrani.

19.15 - Crvena zvezda će igrati večeras bez Džoela Bolomboja koji je upitan i za čitavu seriju sa Partizanom.

19.00 - Ono što je potreslo sve u Partizanu je činjenica da će crno-beli na parket Pionira bez Bruna Kabokla koji je otputovao u SAD bez dozvole kluba.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading