BOSTON GAZI Luka Dončić na korak od metle

07:33 | 13-06-2024

Košarka 0

Dalas je na korak od metle! Maveriski su poraženi na svom terenu od ekipe Bostona (106:99) i sada gube sa 3:0 u NBA finalu

Luka Dončić
AP Photo

Nije se Dalas predao bez borbe, ali... Jasno je da Boston u ovom momentu ima više kvaliteta. Mavsi su uspeli da smanje prednost, ali to je bilo sve.

U pobedničkom timu ponovo se istakao tandem Tejtum - Braun.

Džejson Tejtum završio je meč sa 31 poenom (11/26 iz igre), šest skokova i pet asistencija, dok je još korisniji bio njegov saigrač. Džejlin Braun je postigao 30 poena (12/22) uz osam skokova i osam asistencija. Veoma zapaženu rolu imao je i Derik Vajt koji je meč završio sa 16 poena, odnosno četiri pogođene trojke iz devet pokušaja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SUKOB O KOJEM BRUJI NBA LIGA Dončić izvređao Gobera: Ne možeš j**eno da me čuvaš

Poraženom Dalasu nije pomogla ni fantastična partija Kajrija Irvinga. Kontroverzni plejmejker probudio se nakon što je prespavao prve dve utakmice finala, pa je na domaćem terenu Bostonu sasuo 35 poena, ali to nije bilo dovoljno da se sruši njegov bivši tim.

Luka Dončić je meč završio sa 27 poena, šest skokova i šest asistencija, ali i šest ličnih grešaka zbog kojih je ranije završio meč. Dvocifreni učinak imali su još Pi Džej Vašington (13 poena) i Derek Lajvli (11 poena).

Četvrti meč finalne serije NBA lige igra se u subotu ujutru, od 02:30 po srpskom vremenu. Za ekipu Bostona taj susret biće meč lopta, pošto ih samo jedan trijumf deli od osvajanja šampionske titule. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading