TEODOSIĆ JE BLAGOSLOV ZA SVAKOG TRENERA Sferopulos u opširnom intervjuu istakao šta je potrebno da bi Zvezda igrala F4 Evrolige

17:22 | 15-06-2024

Košarka 0

Grk je osvojio tri trofeja ove sezone

Sferopulos
KK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je u velikom intervjuu za klupski sajt govorio o raznim temama.

Crvena zvezda je ove sezone uspela da osvoji tripl-krunu (ABA liga, Kup Srbije, Superliga Srbije), dok je u Evroligi završila na 16. poziciji.

Dolazak u Crvenu zvezdu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Da, tačno je. Kada me gospodin Čović pozvao, bio je vrlo direktan i rekao mi je šta tačno želi. Bio je veoma profesionalan, organizovali smo zoom sastanak i na sastanku smo shvatili da smo spremni na saradnju. Crvena zvezda je veliki klub i sa moje strane nije bilo nikakvog oklevanja u odluci da dođem ovde. Znao sam da ću odmah po dolasku voditi tim u dve utakmice protiv Partizana, ali nisam nimao nikakve sumnje u svoju odluku. Kao što se sećate, prvu utakmicu smo izgubili za tri poena, a u drugoj utakmici smo vodili 16 poena do treće četvrtine i u poslednjih 5 minuta su postigli mnogo poena, ako se dobro sećam, i tu utakmicu smo izgubili. Ja sam tada bio Zvezdin trener tek 7 dana. Mislim da se u toj odluci se vidi moja rešenost da dođem i da je to pokazatelj da nisam imao nikakve sumnje i oklevanja, jer sam dobio i ponudu da dođem nakon utakmica sa Partizanom, ali sam želeo da dođem pre tih utakmica. Rekao sam da ćemo igrati utakmice, da ćemo se boriti, a ako izgubimo-na početku smo i napredovaćemo, što se i desilo. Nakon te dve utakmice, napredovali smo toliko da smo pobedili svaku narednu koju smo igrali protiv Partizana - rekao je između ostalog Janis Sferopulos.

tanju Tanjug
 

 

Kup je bio prekretnica sezone.

- Smatram da je preokret upravo Kup. Odigrali smo veoma dobro, bili smo fokusirani, čitav tim je želeo da pobedi, a ni tada nismo imali ceo roster na raspolaganju. Verovatno se sećate da je Teodosić bio povređen i da nije igrao četvrtfinale, čak nije ni bio na utakmici sa nama, već je ostao u Beogradu zbog terapija. Došao je za polufinale i odigrao samo nekoliko minuta i onda je odigrao odličnu finalnu utakmicu, ne samo on već i ceo tim, i svi su oni pokazali ogromnu želju za pobedom, svi su želeli da osvoje trofej i smatram da je to bila ta prelomna tačka o kojoj pričamo. Utakmicu protiv Derbija smo počeli vrlo loše, ali ne mislim da je to prelomna tačka, jer kada smo završili utakmicu, rekao sam svojim pomoćnim trenerima da ćemo sigurno osvojiti prvenstvo. Baš sam tako rekao, tim rečima, jer igrati takvu utakmicu, tešku utakmicu, ne odustati iako nismo igrali dobro i pobediti-to mi je pokazalo da sigurno osvajamo ABA ligu i to je ono što se i desilo.

O ABA ligi.

- Ovo je moj prvi put da učestvujem u Jadranskoj ligi i moram reći da je vrlo konkurentna. Ako ne igraš dobro, možeš da izgubiš od doslovno svakog tima, posebno na gostujućem ali i na domaćem terenu. Za mene je ovo godina u kojoj sam razumeo kakvi su timovi i kako igraju.

KK Crvena zvezda, KK Partizan Alo! Vladimir Marković
 

 

Dodao je Grk da je jezgro domaćih igrača tu odigralo glavnu ulogu.

- Kao što sam već istakao, ako ne igraš dobro svaki tim te može pobediti i vrlo sam srećan jer imamo jezgro srpskih igrača koji su vrlo iskusni u ABA ligi i znaju šta ta liga znači. Mislim da je zbog tog domaćeg jezgra, naravno i stranih igrača, ali pre svega zbog domaćeg jezgra bilo vrlo važno osvajanje prvog mesta u regularnom delu sezone i samim tim smo imali prednost domaćeg terena. Mislim da je to bilo najvažnije. Imali smo četiri poraza u regularnom delu sezone, a čak tri poraza su bila nakon duplog kola u Evroligi.

Kao razlog "kikseva" vidi povrede.

- Razlozi za te poraze leže i u velikom broju povreda, ali i u umoru igrača. Nismo imali dovoljno veliku rotaciju, kao ni svežinu da igramo utakmice ovog tipa koje su vrlo zahtevne. Za mene je impresivno kako smo nastavili ABA ligu i da smo završili plej of bez poraza i još jednom bih istakao da su igrači zaslužili sve čestitke.

Govrio je grčki stručnjak i o Evroligi, gde je Zvezda bila nadomak pobeda u čak 10 utakmica, ali nije uspela da ih zabeleži.

- Tačno tako, u Evroligi smo bili blizu pobeda u bar 10 utakmica, kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu. I pored svih povreda koje smo imali, tim je bio veoma konkurentan. Sada, kada analiziramo utakmice i imamo povratne informacije, jasno nam je da nam je trebalo još nešto, i to “nešto” ćemo pokušati da donesemo u narednoj sezoni. To se ne odnosi samo na nove igrače, već i na nov mentalitet, na više vere u sebe i u ono što radimo i tako ćemo biti sigurni da radimo prave stvari na pravi način, a onda će i rezultati doći.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading