PANTEROV OPROŠTAJ: Partizan - najbolja odluka u karijeri, Obradović se zbog ovoga možda naljuti na mene

13:32 | 22-06-2024

Košarka 0

Doskorašnji igrač Partizana dao oproštajni intervju u kojem je sumirao boravak u crno-belom dresu.

alo
Marko Metlaš/Alo!

Posle tri sezone se Kevin Panter oprostio od Partizana i odlučio da pređe u Barselonu iako je isti tim odbio prošlog leta zarad ostanka u crno-belom dresu.

Dao je sjajni Amerikanac intervju za Mozzart sport u kojem je sumirao tri nezaboravne sezone u Beogradu.

- Nije bilo lako, ali isto tako nije moglo da se poredi sa prošlim letom kada je bila potpuna ludnica. Osetio sam da je vreme da idem posle tri nezaboravne sezone u Beogradu. Dobro se osećam kao novi igrač Barselone. Klub bogate istorije. Očekujem puno lepih stvari.

Ističe Panter da mu je najbolja odluka u karijeri bila da dođe u Partizan koji je tada igrao Evrokup.

- Dolazak u Partizan u momentu kada je igrao Evrokup je jedna od najboljih odluka koju sam doneo u životu. Sećam se koliko su mislili da sam lud, da sam došao u Partizan zbog para ili ne znam ni ja čega, a pogledajte danas... Partizan je evroligaški klub o kome svi pričaju. Ne mislim da je to zbog mene, da me neko ne shvati pogrešno, ali samo je pokazatelj da nisam pogrešio što sam došao i proveo tri sezone koje nikada neću zaboraviti.

Panter i Obradović Marko Metlaš
 

Podvukao je 30-godišnjak da u svlačionici Partizana nije bilo nikakvih klanova.

- Ljudi misle da se Amerikanci drže zajedno i da samo oni pričaju, a ostali imaju drugi klan. To je u mnogim slučajevima tačno, ali ne i u Partizanu. Verujte, ja svakog momka u svlačionici volim i poštujem. Sa svima se redovno čujem, evo pre ovog intervjua sam razmenio nekoliko poruka sa Aleksom. Isto tako i sa Trifom i Danilom koji mi je kao brat i sa kojim se čujem na svakih nekoliko dana.

Nezaobilazan je bio osvrt i na onu seriju sa Real Madridom.

- Uveren sam, ma i više od toga... Igrali bismo F4 da nije bilo toga. Bilo bi 3:0. Igrali smo najbolju košarku u Evropi. Bili smo nezaustavljivi, ne mogu da tvrdim da bismo osvojili Evroligu, ali imao sam takav osećaj.... Osećaj da smo nepobedivi. Desilo se što se desilo, ali i to je deo svega ovoga, ove lude priče koja ne može ni rečima tačno da se ispriča, moralo je da se doživi. Sećam se intervjua pred put u Madrid koji sam dao baš vama kada sam rekao da idemo u Španiju po dve pobede i svi su mislili da sam lud. Međutim to je mentalitet koji smo imali i koji smo negovali.

Ispričao je Panter i anegdotu sa Željkom Obradovićem.

- Možda se naljuti, ali nema veze. Zna da ga volim. Ove sezone u Pireju... Spremamo se za meč protiv Olimpijakosa, radimo trening i nešto ga naljuti. Ne znam tačno ko, ali on je eksplodirao i urla: 'Jeb*će vas, ako tako budete igrali, ima da vas je*u nasred terena'. Nije se na tome završilo, ali to je trener Željko. Intenzitet uvek na maksimumu. Verujte, ima mnogo raznih situacija koje se nikada neće zaboraviti i o kojima i dalje pričamo - rekao je, između ostalog, momak iz Bronksa koji se ovog leta iz Njujorka preselio za Los Anđeles.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading