KAKAV ŠAMAR ZA HRVATE Posle Slovenaca se izblamirali, autsajder ih nokautirao u Atini

19:30 | 03-07-2024

Košarka 0

Šokantan poraz Hrvata.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske
fiba.basketball

Košarkaši Novog Zelanda pobedili su Hrvatsku rezultatom 90:86 u meču drugog kola grupe C1 kvalifikacija za Olimpijske igre i tako sačuvali šanse da se domognu polufinala turnira u Atini, u koje se uprkos današnjem porazu Hrvatska već plasirala.

Pred početak poslednje deonice Hrvatska je imala pet poena prednosti (79:74), ali je Novi Zeland uspeo da napravi veliki preokret u finišu i stigne do pobede koja ga ostavlja u trci za plasman u polufinale.

Kori Vebster je sa 21 poenom predvodio Novi Zeland do pobede, Shea Ili je dao 18, Ajzeja Moriohuhu-Leafa 14, Tomas Džejms Vodanovič 11, a Janik Vecel 10.

Kod Hrvatske je najefikasniji bio Ivica Zubac sa 29 poena i 14 skokova, Dario Šarić je dao 19, Mario Hezonja 16, Dario Drežnjak 10, a Džejlin Smit devet poena uz pet asistencija.

 

 

Hrvatska je juče savladala Sloveniju (108:92) pa je zbog koš količnika +12 već obezbedila plasman u polufinale, ali ostaje da se se vidi sa kog mesta.

Ukoliko Novi Zeland pobedi Sloveniju, Hrvatska će biti druga, a Hrvatska će ostati prva ako Slovenija pobedi Novi Zeland sa manje od 29 poena razlike.

Ukoliko Slovenija deklasira Novi Zeland sa više od 29 razlike osvojiće prvo mesto.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading