HRVATI NEĆE VIDETI LIL I OI Moćna Grčka sa Janisom preslišala "kockaste"

22:50 | 07-07-2024

Košarka 0

Imamo i drugog pobednika kvalifikacionih turnira.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske

Imamo i drugog pobednika kvalifikacionih turnira. Posle Brazila u Rigi, na Olimpijske igre se plasirala i reprezentacija Grčke pobedom u finalu turnira u Atini nad Hrvatskom - 80:69!

Ruku na srce, apsolutno zasluženo su "heleni" otišli u Lil (gde će se igrati grupna faza u košarci) pošto su bili dominantni. Naravno, ponajviše zahvaljujući prvoj zvezdi i jednog od najboljih košarkaša današnjice - Janisu Adetokunbu.

Vukao je u najvećem delu turnira as Milvoki Baksa ekipu. Izuzetak nije bio ni večeras pošto je prosto zgromio Hrvate.

Ubacio je Janis 23 poena uz osam skokova. Ovoga puta je pomoć imao u Jorgosu Papajanisu koji je dodao 19 poena.

Kod Hrvata su se istakli samo Ivica Zubac sa dabl-dablom od 19 poena i 12 skokova, Mario Drežnjak i Mario Hezonja su ubacili po 15 poena, dok je i Dario Šarić stao na 14 poena i 12 skokova.

Problem je bio što još osim Džejlina Smita (po četiri poena i skokova uz sedam asistencija) niko drugi kod Hrvata nije pogađao.

Grci su večeras daleko bolje izgledali timski i zato će zasluženo ići na Olimpijske igre i to u grupu sa Australijom, Kanadom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Španiji (u finalu se sastaju domaćin i Bahami sa NBA zvezdama Erikom Gordonom, Diandreom Ejtonom, Badijem Hildom...).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading