POBEDA IZMAKLA "ORLIĆIMA" Mlada reprezentacija Srbije poražena od Grčke na startu Evropskog prvenstva

23:55 | 13-07-2024

Košarka 0

Srbiji preostaju dueli sa domaćinom Poljskom i Francuskom. Sve ekipe iz grupe idu u osminu finala. U zavisnosti od pozicije, zavisiće i protivnik.

ata

 

Mladi košarkaši Srbije do 20 godina, poraženi su u prvom kolu Evropskog prvenstva u Poljskoj. Grčka je slavila sa 75:73 . U meču gde je srpski tim imao snage samo za deset minuta, i od tada su konstantno jurili rezultat. U finišu propustili šansu da možda i slavimo.

Prva četvrtina nije bila obeležena poenima. Završena je u egalu.

Od druge, Heleni su počeli da grade prednost. A izabranici Nenada Čanka da jure rezultat.

Tako se nastavilo i u trećoj četvrtini, gde je Grčka održavala +6. Sa 55:47 ušla u poslednju deonicu. Tokom nje imala i dvocifreni višak. Naš tim nije uspeo da dođe do preokreta. Kad god bi Orlići pokušali da se približe, rival je to lako odbio, iako smo preko Filipa Jovića prišli na -2 (70:68). Brzo je bilo +6 za rivala.

Milijašević je u poslednjem minutu promašio dve trojke koje su mogle da prevagnu na našu stranu. Konstantinidis bio polovičan, a Ognjen Stanković trojkom postavio konačan skor.

Najbolji kod pobednika,bili su Zugris i Čikitudis sa po 14 poena . U timu Srbije Milijašević je imao 17 poena, a koš manje Filip Jović.

Srbiji preostaju dueli sa domaćinom Poljskom i Francuskom. Sve ekipe iz grupe idu u osminu finala. U zavisnosti od pozicije, zavisiće i protivnik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading