"SVI SAMO ČITAMO JOKIĆA" Petrušev izrasta u zvezdu, evo šta je rekao posle velike pobede Srbije

22:27 | 22-07-2024

Košarka 0

Maestralna partija.

met

Reprezentacija Srbije je deklasirala Grčku u prepunoj "Beogradskoj areni", a jedan od najzaslužnijih za trijumf je bio Filip Petrušev.

Krilni centar "orlova" je potom stao u "miks zonu" kako bi porazgovarao sa novinarima, a evo šta je rekao:

- Odbrana je pre svega  bila na nivou, stiskali smo ih. Timski dobra utakmica. Imali smo dodatni motiv posle Japana i nešto slabije odbrane, pogotovo što je Grčka bolja ekipa sa Janisom i iskusnijim igračima. Zadatak je bio da njega zaustavimo, pa onda i sve ostale - rekao je Petrušev i dodao:

- Mislim da smo se spremili koliko je to moguće, mislim da ćemo kroz turnir tamo napredovati. Jako su bitne te tri prve utakmice. Videli smo da je Portoriko isto dobra ekipa, Južni Sudan umalo nije dobio SAD. Uopšte neće biti lako ući u drugu fazu koliko ljudi misle.

Osvrnuo se i na atmosferu.

- Atmosfera je odlična, kao i uvek. Svako je shvatio šta treba da radi, svako zna svoj posao i funkcionišemo kao jedan, to je najbitnije.

Na pitanje kako je igrati sa Nikolom Jokićem, odnosno kakva je saradnja, Petrušev nema dilemu:

- Odlična. Samo treba da pratite sve to, da budete u ćošku, da reagujete u pravom trenutku i ako ste sami on će vas sigurno naći. Jednostavno, samo čitamo svi njega i to je to.

Komentari(0)

Loading