OTVORIO DUŠU Đoković otkrio zašto je napustio Dubai

11:38 | 23-07-2024

Košarka 0

Bila je to prilika koja se ne odbija

Đorđe

Đorđe Đoković otkrio je zašto je odlučio da napusti KK Dubai.

Đoković je od početka projekta Dubai bio uključen u priču, ali je odlučio da napusti klub neposredno pred prvu takmičarsku sezonu.

- Odlazak iz košarkaškog kluba Dubai bio je teška odluka, s obzirom na sve što sam uložio u ovaj projekat - rekao je Đorđe Đoković za "Sport Klub".

Dugo se pričalo da Dubai želi odmah u Evroligu, zatim je priča "spala" na Evrokup, a na kraju će naredne sezone igrati samo u ABA ligi.

- Ponosan sam na to što sam uspeo da klub iz Dubaija uvedem u evropsku košarku, što mnogima pre mene nije pošlo za rukom. To smatram ogromnim uspehom za sebe lično i za klub. Međutim, zbog razlika u vizijama i strateškim pravcima sa trenutnim rukovodstvom, odlučio sam da je vreme za nove izazove. Moj cilj je oduvek bio da postignem najviše moguće standarde za klub iz Dubaija, jer verujem da samo to i zaslužuje - objasnio je mlađi brat Novaka Đokovića.

Đoković je objasnio da je Dubai imao ponudu na stolu da zaigra u Evrokupu, ali je odlučio da još sačeka.

- Lično sam vodio dugotrajne i intenzivne razgovore sa Evroligom, koji su pokazali veliko interesovanje za Dubai. Ponuda da se igra Evrokup ove sezone bila je na stolu, što bi nas značajno približilo krajnjem cilju, Evroligi. Smatrao sam da se takva prilika ne sme odbiti, međutim, nažalost, rukovodstvo kluba zadovoljilo se trenutnim stanjem i igranjem samo ABA lige u ovoj sezoni - istakao je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading