PRETI MU ZATVOR Ovo su novi detalji u slučaju brata Nikole Jokića

09:43 | 26-07-2024

Košarka 0

Strahinja Jokić će u avgustu ići na sud

strahinja

Strahinja Jokić je uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama zbog optužbe za fizički napad tokom utakmice Denvera. Incident se dogodio na tribinama, a na snimcima se može videti kako Strahinja udara jednog čoveka i to je dovelo do optužbe za napad trećeg stepena. 

Prema američkom pravosudnom sistemu, napad trećeg stepena spada u prekršaj klase „A“, što je najteža vrsta prekršaja, dok su ostale tri klase (B, C i D) lakši prekršaji. Maksimalna kazna za prekršaj klase „A“ može biti do godinu dana zatvora i novčana kazna do 1.000 dolara, prenosi Mondo.

Žrtva, koja je identifikovana kao „veliki tip sa frizurom ‘Mohikanac'“, izjavila je policiji da nije provocirala Strahinju Jokića. Zbog zadobijenog udarca, pretrpela je potres mozga. Isprva, žrtva nije želela da podnese tužbu zbog straha od osvete i zabrinutosti za bezbednost porodice. Međutim, početkom maja odlučila je da prekršajno goni Strahinju.

Sa svoje strane, Strahinja Jokić izjavio je policiji da nije učinio ništa pogrešno i da je reagovao kako bi zaštitio jednog starijeg čoveka, koga poznaje dugi niz godina.

Za Strahinju Jokića je novo ročište zakazano za 21. avgust. Američki mediji pomno prate ovaj događaj, dok se porodica Jokić do sada nije oglašavala na ovu temu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading