ZEMLJOTRES U PARTIZANU Došao brutalan igrač iz NBA lige, sestrić legende Lejkersa

20:45 | 29-07-2024

Košarka 0

Možda i najveće pojačanje za crno-bele do sada.

app

Partizan naporno radi tokom leta kako bi formirao sastav za sledeću sezonu. Napustili su ga skoro svi igrači, pa je potrebno dovesti veliki broj zamena, a jedno od njih je i Dvejn Vašington, koji je prema pisanju "Telesporta" potpisao dvogodišnji ugovor sa crno-belima.

"ČEKAJ DA VIDIŠ GROBARE" Lesor sa Olimpijskih igara oduševio navijače Partizana

Radi se o američkom košarkašu rođenom u Nemačkoj. U svojoj karijeri je nastupao za Indijanu Pejsers, Njujork Niks i Finiks Sans u NBA ligi, a bio je deo i razvojne lige kao Fort Vejn Med Entsa i Vestčester Niksa.

Najbolja sezona mu je bila 2021/22, kada je kao igrač Indijane prosečno beležio 9.8 poena, uz sjajnih 37.7 odsto šuta van linije 7.24 metara. Rekord karijere po broju ubačenih poena mu je 26, što dovoljno govori o tome kakav je strelac.

Zanimljivo, Dvejn Vašington je sestrić Dereka Fišera, legendarnog igrača Los Anđeles Lejkersa, inače petostrukog šampiona NBA lige sa spomenutom franšizom. Isto tako, preko svog ujaka je postao blizak sa Kobijem Brajantom, koji je dominirao u Sjedinjenim Američkih Državama kraj 90-ih godina prošlog veka i u prvoj deceniji 21.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading