MALJKOVIĆEVA U DRUGAČIJEM TONU: Verovatno najveća pobeda generacije, nemamo cilj na OI

16:16 | 31-07-2024

Košarka 0

Utisci selektorke Srbije posle važne pobede nad Kinom.

Marina Maljković

Za razliku od meča sa Portorikom selekcija Srbije je protiv Kine bila izuzetno dominantna. Veliki favorit je prosto zgromljen sa 22 razlike (81:59) posle čega je utiske podelila selektorka Marina Maljković.

Istakla je Maljkovićeva da je ovo do sada najbolja utakmica ove generacije igračica.

- Verovatno da jeste. Mada, bilo je i na Svetskom prvenstvu dobrih utakmica. Ovo nam je ponajveća pobeda. Bile su utakmice u Australiji i Brazilu, ali ovo su Olimpijske igre, tako da čestitam igračicama. Definitivno je važno da pokažemo pravo lice posle svega što smo pokazali u prvom meču. Mnogo je teško. Veliki je kvalitet ovde. Najboljih 12 ekipa sveta. Nema veze sa mozgom ono što smo igrali protiv Portorika u drugom poluvremenu. 

Čestitala je selektorka igračicama na jako važnoj pobedi, protiv izuzetno jakog i ozbiljnog rivala koji je vicešampion sveta.

- Čestitke za pobedu nad Kinom. To su izvanredne igračice koje igraju WNBA, svi su podeljeni u dva kluba, liga koja će sada imati po 2-3 stranca. Verovatno će "ugasiti" Evropu. Imaju ogromno iskustvo njihove igračice. Tako da velika pobeda zaista.

Marina Maljković AP Photo/Michael Conroy
 

Na pitanje da li je ostvaren prvi cilj plasmanom dalje, Maljkovićeva je dala veoma opširan odgovor:

- Nije bilo cilja. Mislim da je sve što je cilj - pogrešno. Ja preferiram nešto drugo. Niti je meni neko dao cilj, niti može da da neki veći od onog u mojoj glavi. Važno je da se ne maši tema. Setite se šta sam rekla na beogradskom aerodromu. Mnogo je lakše bilo u Riju nego danas. Tada smo mogli da se izvučemo, sada - ne. Nema prostora za greške. Imamo puno igračica koje to ne znaju. Moj jedini fokus je bio da svakodnevnim radom i pažnjom na detaljima zadržim tim. Idemo korak po korak. Svaka sitnica je važna, kada se odmaraju, kada spavaju. Imale su reakciju, shvatile su važnost svakog detalja na ovako velikim takmičenjima, zbog toga je svih 12 igračica prihvatilo na sastanku posle Portorika. Nastavljamo dalje potpuno isto, bez ikakve promene. Nemamo velike ciljeve, bez ometanja, dan za danom, trening za treningom, utakmica za utakmicom. Da vidimo šta je naš maksimum - zaključila je selektorka "orlica".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading