SENIORSKI PELCER SE PRENEO NA JUNIORE Srbija nije odbranila zlato, Nemci su novi šampioni Evrope

22:07 | 04-08-2024

Košarka 0

Nažalost, naši momci nisu uspeli da odbrane zlato.

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije

Prošle godine je Nemačka slavila u finalu Svetskog prvenstva protiv Srbije. Ove godine su se juniori ove dve zemlje sastali u finalu Evropskog prvenstva i ponovo su "panceri" bili bolji - 93:83.

Uspeli su juniori da uzmu pelcer seniora. Prepisali su recept i potpuno zasluženo su novi prvaci Evrope! Bez obzira na to što Srbija nije uspela da odbrani zlato (osvojeno u Nišu prošle godine), nema razloga da budemo tužni.

Naprotiv. Ponovo smo pokazali da smo zemlja košarke, da imamo vrlo talentovanu generaciju koja bi, nadamo se, mogla da iznedri i nekoliko seniorskih reprezentativaca.

Koštalo je mnogo "orliće" prva deonica koja je katastrofalno odigrana. Nemci su nam ubacili čak 33 poena?! Sa druge strane smo mi postigli tek 19.

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije fiba.basketball
 

Trošli smo mnogo energije da spustimo taj zaostatak. Prišli smo u četvrtoj deonici na 72:69, međutim to je bilo to.

Jednostavno su Nemci prebacili u brzinu više i na kraju komotno stigli do zlata i još jednom pokazali da im je košarka u velikom usponu.

U pobedničkom sastavu su se istakli Kristijan Anderson sa čak 31 poenom, Ivan Harčenkov sa 18 poena, 10 skokova i osam asistencija. Pratio ga je plejmejker Mege Džek Kajli sa 15 poena.

Kod Srbije su Savo Drezgić sa 30 i Andrej Kostić sa 23 pružili kakav-takav otpor Nemačkoj. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading