"TATA MI JE IGRAO PROTIV ŽELJKA" Prve reči novog pojačanja Partizana, navijači će biti oduševljeni

22:13 | 17-08-2024

Košarka 0

Novi košarkaš crno-belih uzbuđen zbog igranja u Beogradu.

app

Nema dileme da će navijači Partizana i celokupna javnost u ponedeljak imati prilike da upoznaju kao novog igrača crno-belih Dvejna Vašingtona.

A pre toga je rešio on sam da se predstavi navijačima u intervjuu za Telesport.

- Prva stvar koju mi je tata rekao jeste da je igrao protiv Željka, bio sam u šoku. Imali su svoje bitke kada je on vodio Real, a moj tata igrao za Mursiju. Govorio mi je koliko je Obradović posvećen i pozitivno "lud", što ljudi govore i za mene. Opet kažem, spreman sam da učim i da upijam njegovo znanje, koje je ogromno, da budem sunđer(smeh).

Ono što se Amerikancu najviše sviđa je podrška navijača.

- Neverovatni su, osećam njihovu energiju od prvog dana i ne mogu dočekati da pogodim prvi šut i podelim prvu asistenciju. Košarka u Srbiji je nešto neverovatno. Naravno, svi znaju za onaj video sa bakljama na otvorenom terenu. Od kada sam potpisao gledao sam veliki broj videa na jutjub kanalu Partizana, a posebno se sećam onog na aerodromu posle pete utakmice protiv Real Madrida.

Duan Vašington AP Photo/Derick Hingle
 

Iz svake reči bivšeg NBA igrača se vidi koliko je spreman da pokaže 100 odsto mogućnosti. U prilog tome govori i informacija da je već nedelju dana u Beogradu (stigao pre svih stranaca) gde vredno trenira.

- Tražio sam snimke terena, svlačionica, gledao udaljenosti letova, sve kako bih što spremniji dočekao ovaj izazov. Još uvek se navikavam na kulturu i sve lepote koje donosi Beograd i Srbija, ali navijači su nešto neverovatno. Verujem da će prepoznati kod mene koliko sam posvećen i koliko želim da pobedim, te da će uživati u tome. Već ih volim i jedva čekam da ih predstavljam i shvatam to veoma ozbiljno.

Veruje Vašington da bi dobrim igrama u Partizanu mogao da se vrati u NBA ligu baš kao i Dante Egzum i Pi Džej Doužer.

- Nisam ni sa kim pričao pre donošenja odluke. Kada je stigla ponuda odlučio sam da sam istražim sve. Nisam hteo da žurim dok detaljno ne istražim sve o klubu i samom gradu. Nakon što sam to odradio, odluka je bila laka. I moj agent je imao veliku ulogu, te mi je pokazivao primere Dantea Egzuma i Pi Džej Doužera - poruka je novog košarkaša Partizana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading