HAOS U KOŠARKAŠKOM SAVEZU BIH Utakmica sa Hrvatskom pod velikim znakom pitanja

16:07 | 19-08-2024

Košarka 0

NE dešava im se ovo prvi put

košarkaška reprezentacija bosne i hercegovine

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine se nalazi u ogromnim finansijskim probemima. Ono što je najveća poteškoća jeste dug prema Ilidži gde se održavaju treninzi i igraju utakmice. Oni zahtevaju od saveza da im isplati sumu od 330.000 konvertibilnih maraka momentalno isplate i ne pristaju ni na kakav reprogram.

Zbog ovih problema je i odigravanje utakmice protiv reprezentacije Hrvatske u novembarskom prozoru u sklopu kvalifiacija za Evrobasket pod velikim znakom pitanja.

- Došlo smo u situaciju da ne možemo da pređemo narednu prepreku, to je blokada od Hotela "Ilidža". Neosporno je da taj dug postoji i da je star 13 godina. Pokušali smo da napravimo neki sporazum sa menadžmentom, ali nismo uspeli u tome. Situacija je takva da taj dug koji imamo, postoji zahtev da se isplati odjednom. To je veliki iznos, koji u ovoj situaciji ne možemo rešiti. Zbog toga smo organizovali ovu konferenciju, da upoznamo javnost i da apelujemo za pomoć, od svih onih koji smatraju da treba pomoći reprezentaciji Bosni i Hercegovini - rekao je vršilac direktora generalnog sekretara, Dževad Alihodžić.

Alihodžić istiće da je savezu neophodna pomoć kako bi se uopšte odigrala utakmice protiv Hrvatske.

- Nama treba hitna pomoć. Vrlo brzo moramo krenuti u organizaciju utakmica protiv Hrvatske u okviru kvalifikacija. Doći će u pitanje odigravanje tih utakmica ako ne rešimo probleme. Ne želim da lažem javnost, ne želim da bilo šta ide pod tepih. Može se desiti da moramo predati te utakmice i Hrvatska će ići direktno na Evropsko prvenstvo. Apelujemo na sve da nam pomognu da prebrodimo ovu krizu. Mislili smo da ćemo to moći, ali ova zadnja stepenica je jednostavno previsoka - poručio je Alihodžić.

Savezu ovo nije prvi put da se nađe u situaciji da novca na računu uopšte nema.

- Ta sredstva nemamo. Bili smo na nekoliko sastanaka, bio je to civilizovan sastanak, dug priznajemo. Pokušali smo da objasnimo u kakvoj smo situaciji, pokušali smo da nađemo neko rešenje, ali jednostavno, njihov stav je da više ne žele da čekaju. S te strane, pravno gledano, ne mogu ništa da kažem, to je tako, to smo morali prihvatiti - jasan je bio Alihodžić.

Ukoliko se ne steknu uslovi za odigravanje utakmice, Hrvatska će pobediti službenim rezultatom 20:0.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading