MARIO NAKIĆ IZABRAO SRBIJU PRE HRVATSKE Novi košarkaš Partizana za sport.alo otkrio kakvu mu je ulogu Željko namenio

07:00 | 21-08-2024

Košarka 0

Važio je za supertalenta, poredili su ga sa Lukom Dončićem, a među crno-bele je došao kako bi pokazao šta zna.

alo

Piše: Đorđe Miljanić

Jedno od domaćih pojačanja Partizana tokom ovog leta je i Mario Nakić. "Domaćih", pre svega zato što je krilni košarkaš doneo odluku da, ako se za to ukaže prilika, nastupa za reprezentaciju Srbije, kao što je ekskluzivno otkrio za naš portal.

S obzirom na to i na mnoge druge stvari, sport.alo je sa njime odradio intervju tokom otvorenog treninga crno-belih u maloj sali "Beogradske arene".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

NOVI TIM PARTIZANA SPREMAN ZA VELIKA DELA Crno-beli odradili prvi trening pred start sezone

Zanimljivo, mlađi Nakić je već nastupao za Partizan, ali kao dete, da bi se nešto kasnije otisnuo u inostranstvo, pošto je njegov talenat prepoznao veliki Real Madrid. Sada se vratio u Beograd:

- Ostvarenje sna i velika privilegija. Presrećan sam iskreno. Još uvek nisam svestan, jedva čekam da istrčim pred punu "Arenu". Ovo je za mene jako specijalno i jako posebno. 

Malo puta se dešava da jedan čovek i ocu i sinu bude trener. Ovoga puta je to slučaj sa Željkom Obradovićem i Ivom, odnosno Marijom Nakićem:

- Malo je nestvarno, ne znam da li se to ikada desilo, pogotovo na ovakvom nivou. Trener je i meni i Balši, odnosno mom i njegovom ocu. To je stvarno nešto što se ne dešava često i to je jako posebna stvar. Šta da kažem, imam tu čast da me trenira Željko. Spreman sam da radim.

Na pitanje da li je obavio razgovor sa trenerom Obradovićem pre nego što su počele pripreme, Nakić je odgovorio:

- Nema tu puno priče ni filozofije. Na prvom mestu se od mene traži koncentracija, borba, požrtvovanost, energija... To je jednostavno nešto što svaki igrač mora da da, a pogotovo ja, koji sam mlad i od koga se očekuje da "povučem" saigrače svojom energijom.

ata ATA Images
 

Taman kada je počeo da pruža maestralne partije u Igokei, dogodila se povreda koja ga je na veliki period vremena odvojio od parketa. Kako Mario kaže, sada se oseća odlično:

- Osećam se odlično, iskreno. Ta povreda je daleko iza mene. Mislim da sam je na jako dobar način zalečio, imao sam dobar medicinski tim koji mi je pomagao da se vratim na teren i mislim da smo uradili odličan posao. Što se samopouzdanja tiče, ima ga dosta, a biće ga još više kako ga budem gradio kroz rad i kroz utakmice. 

Imao je Nakić i poruku za navijače Partizana:

- Čeka nas jako uzbudljiva sezona, daćemo sve od sebe, ni u jednom trenutku nećemo spuštati ispod maksimuma i da ćemo se boriti za naše ciljeve, odnosno za sve trofeje.

Ne dešava se često u sportu da jedan tim potpuno bude promenjen, sve je potpuno novo:

- Kao što ste rekli, potpuno novo. Došlo je 14 igrača, svi se upoznajemo, stvaramo hemiju... Za sada mi svi momci deluju super, jedva čekam da krenemo da radimo i da ginemo jedan za drugog. Svi smo uzbuđeni i jedva čekamo da sve krene, ali polako, ima vremena.

Za kraj razgovora je otkrio da je izabrao reprezentaciju Srbije, iako ga je i Hrvatska želela u svojim redovima:

- Oduvek se vodila ta priča da li ću igrati za Srbiju, a ja sam samo mislio da još uvek nije vreme za to, pošto sam bio mlad igrač. I sada možda nije vreme za to, jer tek treba da zaslužim poziv, ali ako ga budem dobio, odazvaću se.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading