"DOBIJAO SAM PORUKE OD NAVIJAČA ZVEZDE" Novi košarkaš Partizana izneo prve utiske po dolasku u Beograd

10:10 | 21-08-2024

Košarka 0

Novi košarkaš Partizana Karlik Džons govorio je o očekivanjima u novoj sezoni i saradnji sa Željkom Obradovićem

Karlik Džons

Reprezentativac Južnog Sudana nije prisustvovao na "Crno-beloj simfoniji", gde je predstavljen novi tim Partizana, ali je sutradan doputovao u Beograd i već odradio prvi trening sa novim saigračima. 

On je u razgovoru za "Mozzart sport" izneo prve utiske i istakao da je uzbuđen zbog predstojeće sezone.

- Dobro se osećam, uzbuđen sam što sam ovde napokon. Nisam imao nameru da uplašim navijače da ne dolazim (smeh). Drago mi je što sam došao, spreman sam za rad, vidim neka poznata lica tako da je sve u svemu sjajno biti ovde. Žao mi je što sam propustio sinoćni događaj i zbog toga želim da se izvinim navijačima. Hvala im na podršci i ljubavi. Radostan sam zbog onoga što sledi - rekao je Džons.

Kaže da nije očekivao poziv Partizana.

- Rekli su mu koliko poštuju moju igru, imao sam nekoliko razgovora o mojoj ulozi, šta treba da očekujem od tima, ali i šta oni očekuju od mene. Za mene je došlo niotkuda, nisam očekivao Partizanov poziv, bio sam slobodan agent i kada je tako onda ne znaš kakve ćeš ponude dobiti. Na tebi je da odereš zadnjicu, daš sve od sebe i nadaš se da jedan ovakav poziv dođe. I drago mi je što jeste - iskren je bio Džons.

Razgovarao je i sa Željkom Obradovićem oko njegove uloge.

- Imali smo dva razgovora, rekao mi je da budem ono što jesam, istinski plejmejker i lider. Da vodim tim na oba dela parketa, da učinim saigrače boljim. Ništa manje, ništa više. Uverio me je da nema nameru da menja bilo šta u mojoj igri. Prosto, da budem svoj - izneo je Džons.

Takođe, priznao je da je bilo pojedinih NBA ponuda, ali da je od samog početka smatrao da je Partizan pravo mesto za njega.

- Bilo je nekoliko ponuda iz NBA lige, ali ne onoliko koliko se pisalo. Mnogi ljudi su bili zabrinuti i nervozni, međutim ne treba verovati svemu što se piše. Istina je da sam dobio neke ponude, ali sam od početka znao da je Partizan idealan klub za mene. Izgledao mi je kao najbolja odluka.

O Srbiji ne zna mnogo, ali je spreman da uči.


- Vrlo malo. Gledao sam navijačke klipove i tako to, ali nikad nisam bio pre u Srbiji. Učim u hodu o svemu, imam nekoliko prijatelja koji su igrali protiv Partizana, tu su i društvene mreže tako da ću se brzo uklopiti - naglasio je reprezentativac Južnog Sudana.

Na kraju, otkrio je i da je dobijao mnogo poruka od navijača Crvene zvezde koji su želeli da ga vide u crveno-belom dresu.

- Ludo je koliko sam poruka dobijao do navijača Crvene zvezde da dođem kod njih. Uvek prilazim novim stvarima sa otvorenim umom, sa željom da naučim o novoj kulturi i svemu, ali za mene lično je smešno kada vidim koliko se pristalice dva kluba svađaju i prepiru. Sada kada sam potpisao za Partizan, ne dobijam više da tako kažem istu "energiju" i podršku od obe strane (smeh). A jesam dok sam još bio bez kluba. Bilo kako bilo, sve je to uzbudljivo i drago mi je što sam dobio šansu da budem deo jednog takvog rivalstva - zaključio je Džons za "Mozzart sport".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading