DA LI JE PROMENA CELOG TIMA LOŠ POTEZ PARTIZANA? Jedan klub je već uradio isto, evo kakve je rezultate zabeležio

17:51 | 21-08-2024

Košarka 0

Ovo se skoro nikada ne dešava u sportu.

metlas

Partizan je prvo predstavio potpuno novi tim, a onda pred novinarima održao i prvi trening. Pred igračima je sada ozbiljan zadatak - da se upoznaju za kratki vremenski period i da usput nauče komplikovane i zahtevne setove trenera Željka Obradovića.

OSTOJA NIKAD OTVORENIJI Mijailović govorio o Kaboklu, Monekeu, budžetu...

Potez kluba da se raziđe sa skoro celim igračkim kadrom je nekonvencionalan i rizičan, ali, prema rečima čelnika crno-belih, bio je neophodan. Izuzimajući Balšu Koprivicu, nekadašnji šampion Evrope je angažovao čak 14 košarkaša tokom leta.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iako deluje da se to nikada nije dogodilo u sportskoj istoriji, sličan primer imamo iz, verovali ili ne, prošle sezone i to u elitnom rangu takmičenja. Naime, Panatinaikos se odlučio da napravi veliki "rez", čak i veći od Partizanovog, pošto su Grci promenili i šefa stručnog štaba, a to mesto je zauzeo Ergin Ataman.

metlas EPA-EFE/Ronald Wittek
 

U PAO je tada došlo 11 igrača, otišlo 10, a ostali su samo Marijus Grigonis i Jorgos Kalaicakis. Epilog priče maltene svi znaju - "zeleni" su osvojili titulu u Evroligi i šampionatu Grčke.

Ovo samo znači da potez koji je povukao Partizan nije nužno loš, već da može da bude svojevrsno osveženje za tim koji je prošle godine definitivno doživeo određenu vrstu zasićenja i više nije mogao da funkcioniše.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading