PEŠIĆ NA NOVOM ZADATKU Selektor Srbije velika želja svetskog šampiona

16:23 | 22-08-2024

Košarka 0

Izuzetno ceni Svetislava Pešića

sveti

Gordon Herbert više nije selektor košarkaške reprezentacije Nemačke, ali mu nije dugo trebalo da pronađe novi posao. Iskusni trener će posle osvojene bronze na Evropskom prvenstvu 2022. i zlata na prošlogodišnjem Mundobasketu od naredne sezone biti trener Bajerna iz Minhena.

Njegov poslednji meč na klupi Nemačke je bio protiv Srbije u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, kada su "orlovi" stigli do pobede.

- Želeo sam da ostanem u Nemačkoj. Uživam da radim ovde, volim Nemce. U julu su me zvali Marko Pešić i Herbert Hajner da me ubede da dođem u Bajern. Bio sam veoma zadovoljan. Bajern je jedan od najvećih klubova na svetu, dozvoljava mi da treniram neke od svojih reprezentativaca. I da jednog dana radim kao pomoćni trener sa sinom Danijelom. Radujem se i radu sa Markom i nadam se da ću moći da učim od njegovog oca Svetislava. Često je u Minhenu, pa ga mogu učiniti svojim mentorom - rekao je Herbert za nemački Bild.

U Bajern je stigao Johanes Fojtman, dok je Isak Bonga napustio klub i prešao u Partizan.

- Nisam uticao na njegovu odluku. Porodica njegove supruge je iz Minhena i Johanes je želeo da se vrati u otadžbinu. To je odlična prilika za njega. Isak Bonga je potpisao ugovor sa Partizanom pre nego što sam ja postigao dogovor sa Bajernom, inače bih pokušao da razgovaram sa njim - poručio je Herbert.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading