KO JE NAJMLAĐI, A KO NAJSTARIJI TIM U EVROLIGI? Evo kako se srpski klubovi kotiraju na ovoj listi

23:08 | 23-08-2024

Košarka 0

Prosečna starost Partizanovog tima 25,7, a Zvezdinog 29,6 godina

KK Partizan, KK Crvena zvezda

Partizan će imati drugi najmlađi tim u predstojećoj evroligaškoj sezoni sa prosekom od 25,7 godina, dok će Crvena zvezda imati četvrti najstariji tim u elitnom takmičenju sa prosekom od 29,6 godina.

Crno-beli će se osloniti na svežu krv, dok će crveno-beli, kao i prethodnih godina, igrati na iskustvo. Najstariji u timu Željka Obradovića je Brendon Dejvis sa 33 godine, dok je najmlađi član Mitar Bošnjaković koji sutra postaje punoletan. Što se tiče Zvezde, najviše godina ima Miloš Teodosić (37), a odmah iza njega je kapiten Branko Lazić sa 35. Najmlađi je Dalibor Ilić sa 24, ali je pitanje da li će on ostati u klubu, kao i kakvu će ulogu imati. Iza njega je po mladosti brazilski plejmejker Jago dos Santos koji je godinu dana stariji.

Jedini mlađi tim od Partizanovog ima berlinska Alba, sa prosekom 25,6 godina. Najstariji tim ima francuski Asvel (30,1), dok su iza njih Olimpijakos (29,8) i Virtus (29,7).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Evroliga startuje početkom oktobra, a u prvom kolu će oba naša tima gostovati. Zvezda ide na megdan novajliji Parizu, dok će se crno-beli sastati sa Baskonijom u Vitoriji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading