"GROBARI" ĆE GA TEK SADA ZAVOLETI Nilikina podigao euforiju među crno-belima

21:30 | 26-08-2024

Košarka 0

Francuz oduševljen što će igrati u Beogradu ove sezone.

Frenk Nilikina

Poslednji Francuz u dresu Partizana Matijas Lesor je ostavio zaista dubok trag u klubu. Istim putem će pokušati da pođe i Frenk Nilikina.

Svestan je snažni plejmejker gde je došao, a upravo je od bivšeg centra crno-belih dobio savete za beogradsku avanturu.

- Čim sam stigao u Beograd, ljudi su počeli da mi pričaju o Matijasu. Znam koliko je velik bio ovde i šta je sve uradio za tim, za Beograd, za Partizan. To je neverovatno, vrlo uspešna priča! Pomogao mi je mnogo, dao mi je neke savete pre nego što sam potpisao. Rekao mi je sve što treba da znam, kakvu igru voli naš trener, kakva je atmosfera, kakvo je takmičenje ovde. Zahvalan sam mu što je pričao sa mnom, što me je uveo u sve. To je prosto Matijas.

Koliko je oduševljen što će igrati pred "grobarima" govori i sledeća izjava bivšeg NBA igrača.

- Nadam se da ću biti pravi ja. Daću sve za za ovaj dres i tim. Kada mi francuski igrači dođemo ovde, kada vidimo tu strast i ljubav navijača prema timu i košarci, mi to osećamo i poštujemo. Kada izađemo na teren uz takve navijače, osećamo se kao da smo svi jedno, kao da smo svi spremni za rat. U našem karakteru je da damo sve od sebe kada smo na parketu. Samo želimo da pobeđujemo! Da predstavljamo svoj tim, saigrače, trenere, porodice. Biću ono što jesam! Daću maksimum da predstavljam ovaj tim kako dolikuje, znam da će nam navijači pomoći. Strast je reč zbog koje sam počeo da treniram košarku sa pet godina. Kada nisi najtalentovaniji, moraš da budeš najstrastveniji. Da radiš najposvećeniji, a to ovde može da se oseti. Uložio sam mnogo truda i rada, a kada vidiš ovu atmosferu, sve to zajedno ima smisla.

Tek se nedavno Nilikina priključio saigračima u punom trenanžnom procesu posle pauze nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Tek učimo da igramo zajedno, još se upoznajemo. Prvi dani su prošli odlično. Promocija je bila značajna kako bismo se povezali međusobno. Što se tiče moje uloge, daću sve od sebe oba dela parketa. Siguran sam da će trener uraditi sve što zna kako bi igrače najbolje iskoristio i stavio na pravo mesto - zaključio je Francuz.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading