HAOS U RUSIJI ZBOG UTAKMICE Dogodila se ozbiljna prevara, hitno se oglasio legendarni košarkaš

18:31 | 29-08-2024

Košarka 0

Ceo slučaj bi mogao da završi na sudu.

andrej

Neverovatna situacija se dogodilo u Rusiji, gde je tamošnji košarkaški klub Perm odigrao utakmicu sa reprezentacijom Kolumbije.

Ipak, kako se kasnije pokazalo, to uopšte nije bio nacionalni tim ove južnoameričke države, što može da se zaključi i pogledom na konačni rezultat, pošto je izgubio sa čak 102 poena razlike - 155:53. 

"BILO JE VEOMA VAŽNO..." Trener Sferopulos posle prve pobede Zvezde u novoj sezoni

Meč je bio odigran u sklopu "Kupa prijateljstva", a Košarkaški savez Kolumbije preti tužbom zato što se nepoznata ekipa predstavljala kao reprezentacija u Rusiji:

- Posle nekoliko izveštaja u elektronskim medijima o navodnom učešću kolumbijskog tima na prijateljskom turniru u Rusiji, obaveštavamo javnost da naša Federacija nikada nije dobila poziv da učestvuje na ovom turniru, da Federacija nije poslala nikakav tim u Rusiju, kao i da ćemo preduzeti zakonske mere protiv svih koji su zloupotrebili naše slike i logo - stoji u saopštenju Košarkaškog saveza Kolumbije.

Oglasio se i predsednik Košarkaškog saveza Rusije, legendarni Andrej Kirilenko:

- Naša pozicija je nepromenjena. Sve smo dogovarali samo sa akreditovanim i zvaničnim izvorima. Posle prve utakmice, shvatili smo da je nivo tima Kolumbije veoma nizak. Zbog toga smo promenili program i sistem takmičenja, kako bi se sve nastavilo nesmetano.

Kako je objavio ruski sports.ru, a prenele "Novosti", ovu svojevrsnu prevaru režirao je izvesni Kristijan Moskuera Duran, rođen 1999. u Bogoti, koji se nešto kasnije preselio u Rusiju, gde studira na Arhitektonskom fakultetu u Kazanju. Igrao je košarku na amaterskom nivou, a probao je i tri na tri.

Ispostavilo se da je Moskuera koristio svoj lični mejl da bi pregovarao sa Ruskom košarkaškom federacijom predstavljajući se kao čovek iz KS Kolumbije. Ako se dokaže da se zaista to i dogodilo, nema dileme da će Moskuera snositi posledice. A, takođe, nema nikakve dileme da će i neko u Savezu Rusije morati da snosi odgovornost, kako je moguće da su ovakav propust dozvolili.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading