PETRUŠEV KAO POSLEDNJI DEO MOZAIKA Povratkom srpskog reprezentativca Zvezda kompletirala roster

20:03 | 02-09-2024

Košarka 0

Crveno-beli konačno pronašli rešenje na poziciji četiri

Filip Petrušev

Kao bomba je odjeknula vest da se Filip Petrušev vraća u Crvenu zvezdu. 

Klub se još uvek nije zvanično oglasio povodom ovog transfera, ali je samo pitanje trenutka kada će srpski reprezentativac i zvanično biti predstavljen kao novo pojačanje srpskog i regionalnog šampiona. Tako će Petrušev ponovo obući dres crveno-belih koji je nosio u sezoni 2022/23, nakon čega je otišao u NBA ligu, a zatim u Olimpijakos.

Trener kluba iz Pireja Jorgos Barcokas je želeo da zadrži srpskog igrača, ali se dolaskom Evana Furnijea grčki velikan suočio sa problemom oko broja stranaca u ekipi i odlučeno je da Petrušev ode na pozajmicu u Zvezdu.

Nema nikakve sumnje da će Filip predstavljati ogromno pojačanje na poziciji četiri, a to je nešto što je nedostajalo kako bi Zvezda konačno kompletirala roster za novu sezonu. Crveno-beli na poziciji krilnog centra imaju Luku Mitrovića i Majka Dauma, ali bivši kapiten dosta češće igra na poziciji centra.

Osim nephodne širine, Zvezda će dobiti igrača koji tačno zna šta se od njega očekuje i ko je već nastupao za crveno-bele, tako da privikavanje na novu sredinu neće biti problem. Moguće opcije na poziciji četiri su Nikola Kalinić i Dejan Davidovac, ali to nije nešto što bi moglo da donese prevagu u korist Zvezde, pa će dolaskom Petruševa trener Janis Sferopulos imati mnogo više prostora za manevar.

Povratkom srpskog reprezentativca Zvezda će kompletirati roster za novu sezonu u kojoj je cilj odbrana trofeja u domaćim takmičenjima i pre svega dobar rezultat u Evroligi, gde će srpski klub imati velike ambicije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading