"NISAM OVDE DOŠAO DA BUDEM MAJKL DŽORDAN" Klajburn govorio o dolasku u Virtus

06:52 | 04-09-2024

Košarka 0

Ima velike ambicije

ata

Američki košarkaš Vil Klajburn ovog leta je postao novi član Virtusa. Nakon dve sezone u Efesu, sjajni krilni igrač je došao u klub iz Bolonje sa kojim ima velike ambicije.

Klajburn je na konferenciji za medije istakao da želi da njegov novi klub dogura daleko.

- Uzbuđen sam što sam ovde. Želim da ovaj tim podignem na novi nivo. Porodici i meni se grad zasad sviđa. Naravno, manji je, ali nam se to sviđa. Nadam se da ću ove godine moći da prenesem svoja iskustva - rekao je Klajburn.

Iako u košarkaškim krugovima Klajburn važi za igrača koji ne voli mnogo da igra timski, on ističe da to nije slučaj.

- Ovaj tim je ušao u plej-in prošle sezone. Nisam došao da budem superstar, najviše sam uzbuđen da ovaj tim ove godine prevedem preko te prepreke. Što se tiče odgovornosti, biću lider, znam šta mogu da kontrolišem - rekao je Klajburn i dodao:

- Nisam došao ovde da budem Majkl Džordan. Imamo dosta starijih momaka, želim samo da im se pridružim.

Iskusni Amerikanac se osvrnuo i na kvalitet Evrolige i njegovo vreme provedeno u Efesu.

- Evroliga je iz godine u godinu sve bolja i bolja. Videli ste pojačanja proteklog meseca. Prve moje godine u Efesu imali smo mene, Šejna (Larkina) i Vasu (Micića). I nismo ušli u plej-of. Tako da se sve svodi na stvaranje hemije u predsezoni i na to da naučimo da igramo jedni sa drugima. Najveći ključ u Evroligi je da dobro reagujete na trenerske savete - podvukao je Klajburn.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading