ŽELJKO OBRADOVIĆ POTPUNO ISKREN Nismo planirali da promenimo ceo tim, ali smo zadovoljni

23:56 | 05-09-2024

Košarka 0

Željko Obradović, trofejni trener Partizana, istakao je da nije očekivao da će doći do promene celog tima, ali i o brojnim drugim temama razgovarao je u emisiji "Direktno sa Minjom Miletić"

Željko Obradović

Popularni Žoc je objasnio kako su stvari tekle tokom prelaznog perioda, dobrim i lošim stvarima koje su taj prelazni rok činile.

- Desilo da smo promenili tim prethodne godine, da su četiri naša izuzetno bitna igrača promenila sredinu, dvojica od njih su bili prvaci Evrope (Matijas Lesor i Joanis Papapetru, op. au). Jedan je bio na F4 (Jam Madar, op. au), a još jedan je igrao finale NBA lige (Dante Egzum, op. au). Pričamo o velikom kvalitetu koji su ti igrači imali. Sam prelazni period prošle godine obeležila je jedna situacija na koju se ja ne bih vraćao (nedolazak Nikole Miretića, iako je ovaj najpre pristao, op. au)... To je dovelo do toga da napravimo tim kakav smo napravili. Bio sam zadovoljan, u okolnostima u kojim smo bili kako smo reagovali. Na nesreću ili na neznanje, kako hoćete, jer verujem da sreća prati hrabre, očigledno nismo bili dovoljno hrabri. Izgubili smo 12 utakmica na jednu loptu. Samo jednu od tih 12 smo dobili... - počeo je Obradović.

SLAVNI ŠPANSKI KLUB POSLAO PORUKU "GROBARIMA" Hit priča sa Pirineja, ovo će zanimati navijače Partizana

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Smatra da je bilo pogrešno ono što se radilo, da je potrebno da neke stvari i on i igrači rade drugačije kako bi sezona mogla da se nazove uspešnom.

- Pretpostavljam da je to posledica toga što nismo dobro radili, što nisam davao dobre savete ili što igrači nisu radili u završnici kako smo se dogovarali. Šta god da je bilo - bilo je pogrešno. To su razlozi zbog čega nismo imali uspešnu sezonu. Na kraju krajeva, da smo dobili dve ili tri utakmice više bila bi apsolutno druga priča. Takav je sport, uvek ste na ivici, zavisimo od toga. Kko se okrene jedna utakmica, okrene se sezona. Potrebno je sve uraditi da se to ne ponovi ove sezone i radićemo na tome - dodaje Obradović.

Istakao je da nisu planirali da naprave potpuno novi tim, da je to sve splet okolnosti.

- Iznenađujuće je bilo leto, jer nismo planirali da napravimo praktično novi tim. Splet okolnosti je doveo do toga, neki igrači su završili ugovor, s nekima smo postigli dogovor oko raskida i kad smo seli Ostoja (Mijailović) kao predsednik, Zoran (Savić) kao sportski direktor i ja zajedno sa članovima stručnog štaba, jer mi je baš bitno njihovo mišljenje, onda smo doneli odluke koje smo doneli. Zadovoljni smo tim odlukama - ističe trofejni trener.

obr FOTO TANJUG/ MARKO DjOKOVIC/ nr
 

Zahvalan je navijačima i očekuje da sezonu počne prepun entuzijazma.

- Navijači su to prepoznali na simfoniji, prihvatili su sve nove igrače. Ostali su samo Balša Koprivica i Aleksa Dimitrijević od prošle godine. Tek je prošlo desetak dana od početka priprema, rano je govoriti o bilo čemu, ali se oseća pozitivna atmosfera. To je ono što me raduje. Maltene uvek na početku sezone svi odišu entuzijazmom, željni su rada i dobrog odnosa. Kad dođu teški trenuci, tad se prepoznaju stvari, tad se pokazuju pravi karakteri, kakvi smo svi, ali... U ovom trenutku nema razloga ni za kakvo nezadovoljstvo - zaključio je Obradović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading