PRVI TROFEJ ZA NOVI PARTIZAN Crno-beli i bez Džonsa uništili Trapani

23:30 | 08-09-2024

Košarka 0

Četa Željka Obradovića upisala rutinsku pobedu.

Željko Obradović

Nadaju se navijači Partizana da će tamo negde u maju i junu trofejna sala kluba biti ispunjena onim najvažnijim peharima. A dok oni ne stignu biće dobar i ovaj od večeras koji je osvojen na pripremnom turniru u Italiji.

Stigao je novi Partizan do prvog pehara i to pobedom protiv domaćina Trapanija u finalu na Siciliji - 89:61!

Mučili su se malo crno-beli u prvoj četvrtini. Pre svega u napadu gde je primetna neuigranost sastava Željka Obradovića koji je ušao sa čak 14 novih igrača u sezonu!

Istina, četvorice nije bilo večeras u timu. Od ranije povređenog Ajzeje Majka, zatim Dvejna Vašingtona i Mitra Bošnjakovića koji su ostali u Beogradu, kao i Tajrika Džonsa kojeg Obradović nije želeo večeras da gura u vatru.

Amerikanac je u jučerašnjem polufinalu zadobio sitnu povredu zadnje lože. Iako je mogao da zaigra večeras, procena je bila da dobije poštedu.

 

 

Otuda je veći teret na pleća pao Brendonu Dejvisu i Balši Koprivici u centarskoj liniji. Kada smo već kod povreda, na kraju meča je jednu prijavio i Arijan Lakić. Videćemo u kakvom je on stanju.

Za Partizan su stvari počele da dolaze na svoje u drugoj deonici. Uspeli su crno-beli da odu na poluvreme sa 42:33.

Srpski tim je rivala sveo na šut za tri poena 1/8 u prvom delu igre dok je on šutirao fantastičnih 6/13! I tu je bio glavni razlog prednosti.

Još kada je Partizan u trećoj deonici krenuo serijom 12:2, jasno je bilo da se igra Trapanija raspada i da će crno-beli stići do pobede. Na kraju i vrlo ubedljive.

U pobedničkom timu najefikasniji su bili Ife Lundberg sa 24 poena, Brendon Dejvis je stao na 16, dok je Sterling Braun upisao 14. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading