IPAK NIŠTA OD KALEMEGDANA Partizan preselio turnir u zatvoreno

19:23 | 09-09-2024

Košarka 0

Turnir koji je KK Partizan trebalo predstojećeg vikenda da organizuje na Kalemegdanu seli se zbog loših vremenskih uslova u Halu 3 Beogradskog sajma.

foto

U skladu sa vremenskom prognozom, doneta je odluka da Partizan, Pariz i AEK odmere snage pod svodovima hale u kojoj su crno-beli prvi put igrali 21. januara 1967. godine u Kupu pobednika kupova protiv turske ekipe ITU (80:58 u korist crno-belih).

Do tada, domaća prvenstva su igrana na otvorenim terenima, a navedena utakmica je bila evropska premijera KK Partizan u Beogradu. Crno-beli su se na Sajmu zadržali sve do prelaska u legendarnu Halu sportova, decembra 1968. godine.

Nakon donete odluke u skladu sa vremenskim uslovima, "parni valjak" će za samo 72 sata prilagoditi sajamsku dvoranu FIBA standardima i izgraditi tribine kapaciteta 5.000 mesta. Konfiguracija tribina u odnosu na Kalemegdan ostaje ista, tako da kupljene ulaznice važe.

Tokom turnira, Partizan će osmu godinu zaredom predstaviti nove dresove u kojima će nastupati i u sezoni 2024-25. Biće to prilika da navijači po prvi put vide crno-bele u novoj garnituri, poznatog američkog proizvođača opreme koji već osmu sezonu "oblači" košarkaše kluba iz Humske.

Prvog dana turnira, 13. septembra, sastaju se Partizan i AEK od 19 časova. U subotu igraju Pariz i AEK , takođe od 19 časova, dok se u nedelju, 15. septembra od 21 čas sastaju Partizan i Pariz.

Čitav turnir, direktno će prenositi "TV Arena Sport".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading