SPREMNA DA NASTAVI NIZ Simpatična Aleksandra Perišić debituje na Olimpijskim igrama, a za sport.alo poručuje: Daće Bog da slavimo zlatnu medalju, hvala Tijani i Milici

07:00 | 21-07-2024

OI24 0

Aleksandra je za sport.alo govorila o poslednjoj fazi priprema, medalji pred beogradskom publikom, pritisku, ali i pomoći starijih koleginica Milice i Tijane koje su učinile da svi pomno prate sport kojim se bave.

Aleksandra Perišić

 

Uvek bude onih sportista koji tiho i bez pompezne najave krenu put Olimpijskih igara gde predstavljaju našu zemlju i onda se kući vrate sa medaljom oko vrata i to onom najsjajnijom.

Nekako je u prethodnih nekoliko ciklusa uvek to bio slučaj sa našim tekvondistkinjama. Prvo Milicom Mandić, a onda i Tijanom Bogdanović, devojkama koje su postale simbol ovog sporta u Srbiji.

Njihova naslednica i nova uzdanica Srbije Aleksandra Perišić (22) mogla bi da bude bude treća sreća našem tekvondou, a i generalno našoj zemlji. Kao i njene koleginice i ona je nekako otišla u Pariz bez crvenog tepiha, ali bi mogla da se vrati uz špalir.

Aleksandra je za sport.alo govorila o poslednjoj fazi priprema, medalji pred beogradskom publikom, pritisku, ali i pomoći starijih koleginica Milice i Tijane koje su učinile da svi pomno prate sport kojim se bave.

- Nakon Evropskog prvenstva slegli su se utisci, usledio je kratak odmor, pripreme za pripreme (a-ha-ha), pa odlazak u Jordan gde smo boravili prošlog meseca, a treninzi i mučenje (a-ha-ha) se nastavilo i nakon toga. Sada smo u poslednjoj fazi i polako se spremamo za takmičenje u Parizu - kaže mlada Srpkinja na startu razgovora za sport.alo.

Aleksandra Perišić Foto: EPA/ANDREJ CUKIC
 

Aleksandra Perišić je osvojila bronzu pred domaćom publikom u Beograd na Evropskom prvenstvu, ipak, ostala je žal za zlatom, ali je Pariz šansa da se to ispravi.

- Bilo je jako teško u Beogradu pred domaćom publikom. Htela sam da zasijam, da se pokažem najbolje moguće i eto na kraju je stigla bronza. Naravno, krivo mi je što nisam uspela da dođem do zlata, ali bolje i sada da bude bronza, pa da se onda u Parizu radujemo zlatnoj medalji. Daće Bog da se sve kockice slože na Olimpijskim igrama.

Nakon zlatnih medalja Milice Mandić i Tijane Bogdanović na Olimpijskim igrama situacija u srpskom tekvondou se prilično popravila. 

- Situacija nije više kao nekada u srpskom tekvondou jer su Tijana (Bogdanović) i Milica (Mandić) razlog zašto sada mnogi prate ovaj sport i znaju šta se dešava. Zahvaljujući njima veliki broj dece trenira ovaj sport i zaista nas je veliki broj po klubovima, što nekada nije bio slučaj. Juniori beleže sjajne rezultate, takođe.

Aleksandra Perišić ATA Images
 

Da li Aleksandra dobija savete od starijih koleginica?

- One su divne devojke. Dolaze na treninge, bodre nas, daju nam savete... bile su ti i tokom Evropskog prvenstva kako bi nam pomogle. Uvek su nam na raspolaganju što je zaista sjajno. Zaista nam znači kada možemo da učimo od najboljih, posebno mladim borcima koji su tek na početku karijere.

Kako sama kaže ne oseća pritisak, jer su tu stariji kolege.

- Znači mi podrška starijih kolega, ali nekako mislim da je manji pritisak na nama mlađima, jer se od starijih više očekuje (a-ha-ha). Ne znam koliko će ljudi pratiti moje borbe u Parizu, nadam se da hoće, ali će fokus biti usmeren ka starijima, mnogi od njih završavaju karijere, ovo su im poslednje Igre, tako da će nama debitantima biti lakše po pitanju pritiska.

Aleksandra Perišić ATA Images
 

Svi se nadaju trećem zlatu u tekvondou na Olimpijskim igrama, pa i sama Aleksandra.

- Ja se nadam zlatu, naravno, ali neću ništa da prognoziram. Ostaviću to za sebe, pa ću na kraju reći da li sam pogodila ili nisam (a-ha-ha) - zaključuje naša tekvondistkinja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading