VREME JE ZA ZLATO Mihailo Vasić za sport.alo pred Olimpijske igre: Očekujem veliku podršku u Parizu, uvek je lepo vratiti se kući sa medaljom oko vrata

07:00 | 22-07-2024

OI24 0

Mihailo Vasić (31) bitan je šraf "orlova" i dobro zna kako je osvajati medalje, a o tome kao i samim pripremama i očekivanjima pričao je za sport.alo pred put u Pariz.

Mihailo Vasić

 

Ne dešava se tako često da je Srbija u nekom ekipnom sportu glavni favorit za zlato na Olimpijskim igrama. Nekada su to bili samo vaterpolisti, pa čak ni oni uvek. Košarkaši su uvek u vrhu favorita, ali kako pored Sjedinjenih Američkih Država...

Međutim, od kako je basket 3x3 postao deo velike smotre Srbija je pokazala kakva je sila u borbi na jednom košu, omiljenom sportu mnogih, koji je za kratko vreme postao prilično popularan u svetu, toliko da su i velike NBA zvezde zamenile veliki teren za onaj nešto manji.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Reprezentacija Srbije po drugi odlazi na Olimpijske igre, sa prvih u Tokiju vratila se sa bronzom oko vrata, a sada žele da to isprave i pokažu zašto ih se svi plaše, pa i moćni Amerikanci.

Mihailo Vasić ATA Images
 

Mihailo Vasić (31) bitan je šraf "orlova" i dobro zna kako je osvajati medalje, a o tome kao i samim pripremama i očekivanjima pričao je za sport.alo pred put u Pariz.

- Jako je brzo prošao period od Tokija do Pariza, oseti se da je pauza tri, a ne četiri godine. Mi smo pripreme započeli još u februaru. Spremni smo i jasno da pretendujemo na zlatnu medalju, kao i uvek.

Mihailo Vasić Tanjug/Ap
 

Bila je Srbija glavni favorit u Japanu, ali je zlato izostalo. Sada, Mihailo veruje da će stvari biti drugačije.

- Možda ta bronza u Tokiju izgleda kao neuspeh, ali kada vratimo film uvek je lepo vratiti se medaljom sa Olimpijskih igara. Nakon toga osvojili smo još pet medalja, što na Evropskom, što na Svetskom prvenstvu. Svesni smo pritiska i znamo da smo možda i prvi favoriti, ali mi u tome pronalazimo motiv, znamo da se nosimo sa pritiskom.

Veruje reprezentativac Srbije u veliku podršku srpske dijaspore u Parizu.

- Mislim da nam je ovo svakako olakšavajuća okolnost i prednost jer će sigurno biti naših navijača. Pariz... dosta je jaka srpska dijaspora i verujem da će nam biti vetar u leđa. Tokio je daleko, još je tada bila aktuelna i situacija sa korona virusom. Biće jako lepo igrati pred publikom i nadam se velikoj podršci.

Mihailo Vasić ATA Images
 

Što se samih priprema tiče one za ovakvo takmičenje one traju i po šest meseci...

- Pripreme su dosta duže za Olimpijske igre nego za ostala takmičenja, to je glavna razlika. Prilično rano se ukupljamo, otprilike šest meseci pre samih Igara i treniramo do kraja. Sve se radi temeljnije, ozbiljnije... verujem da će nam to značiti i pomoći da ostvarimo cilj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading