AMERIKANCI CENE SRBIJU VIŠE NEGO FIBA Slavna televizija reagovala na sramnu prognozu za Olimpijske igre

17:40 | 20-07-2024

OI24 0

Zanimljiva analiza stručnjaka.

app

Kako se bliže Olimpijske igre, tako se sve više priča o potencijalnim ishodima i projekcijama. Što se tiče košarke, FIBA je nedavno prognozirala da će Srbija biti tek četvrta u Parizu, iza Amerike, Francuske i Nemačke.

SELEKTOR PEŠIĆ "PECNUO" SAGADINA I ACU PETROVIĆA Poštujem ih, ali ABA liga je prevaziđena, moramo da izaberemo srpsku ligu

Ipak, na čuvenoj američkoj televiziji "ESPN" misle drugačije. Naime, cenjeni novinar Kevin Pelton, objasnio je zašto je "orlove" stavio na drugo mesto:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Slučaj za Srbiju je jednostavan, prošle godine su osvojili srebro na Filipinima, pobedili Kanadu u polufinalu pre nego što su u finalu izgubili od Nemačke sa šest razlike, i to bez možda najboljeg igrača sveta. Jokić se prošlog leta odmorio posle dugog jurcanja do titule sa Denver Nagetsima, ali se ove godine vratio u Srbiju.

- Od šest najboljih kandidata, Srbija ima najmanje ukupnih NBA minuta kako prošle sezone tako i u karijeri. Ipak, Jokić je dovoljno dominantan da to nadoknadi, a Bogdanović i Vasilije Mićić nude perimetarske protivteže. Srbija je takođe impresionirala pobedivši Francusku, 79-67, na egzibiciji u Lionu, pre nego što je izgubila oba kraja uzastopno u Abu Dabiju dok je odmarala ključne igrače u obe utakmice - 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading