SLOVENAC ZBOG VERENICE NEĆE NA OLIMPIJSKE IGRE Bio glavni favorit za zlato, pa zaratio sa Savezom

10:46 | 23-07-2024

OI24 0

Skandal potresa Sloveniju

Pogačar

Tadej Pogačar, najbolji biciklista planete, otkazao je nastup na Olimpijskim igrama, a kao zvanični razlog je naveo umor. Međutim, po sredi je nešto drugo.

Njega će zameniti Domen Novak, objavili su Slovenci, ali se spekuliše da je pravi razloga mnogo ličniji.

Slovenski mediji kroz medije provlače stalno informaciju da njega verenica Urška Žigart, takođe profesionalna biciklistkinja, nije deo reprezentacije koja ide u Pariz.

„Delo“ tako navodi da je „Pogačar zvanično otkazao nastup u Parizu zbog umora, ali kontroverze oko neulaska njegove zaručnice Urške Žigart u olimpijsku reprezentaciju nisu pozitivno uticale na njegovu odluku“.

Pogačar je u nedelju osvojio treći „Tur de Frans“ u karijeri nakon trijumfa 2020. i 2021. godine. Uz to ima i dva druga mesta iz prethodne dve godine. Postao je osmi vozač u istoriji biciklizma koji je slavio na dve najveće trke na svetu „Điro d Italija“ i „Tur de Frans“ u istoj godini.

Na poslednjim Igrama u Tokiju je osvojio bronzanu medalju u trci na ulicama, a treći je bio i u Glazgovu na Svetskom prvenstvu 2023. godine. U Sloveniji nema ni Primoža Rogliča koji je olimpijski prvak u vožnji na hronometar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading