BIČEVANJE I ZLOSTAVLJANJE Isplivao uznemirujući snimak velike šampionke, morala da odustane od Olimpijskih igara, a sada se oglasila (VIDEO)

12:52 | 24-07-2024

OI24 0

Oglasila se posle jezivog skandala...

Olimpijske igre

Najodlikovanija olimpijka Velike Britanije, Šarlot Dižarden, donela je odluku da odustane sa Olimpijskih Igara u Parizu. 

Trostruka olimpijska šampionka u konjičkom sportu i šestostruka osvajačica medalja na OI objavila je da se povlači zbog kompromitujućeg snimka koji je isplivao u javnost.

ALO! U PARIZU Završne pripreme pred otvaranje OI u toku: Evo kako se čisti smeće iz Sene (VIDEO)

- Izašao je vido snimak od pre četiri godine, koji pokazuje kako sam pogrešila u proceni tokom treninga. Naravno, Međunarodna konjička federacija je pokrenula istragu i donela sam odluku da se povučem sa svih takmičenja, uključujući Olimpijske igre u Parizu dok se proces ne završi - saopštila je slavna sportiskinja.

 

 

Na prvu loptu, nije bilo jasno o kakvom snimku se radi, a onda su britanski mediji otkrili da je reč o zlostavljanju životinja. Šarlot je na snimku koji se pojaviio čak 24 puta bičevala jednog od svojih konja tokom treninga. 

- Ono što se dogodilo bilo je potpuno van konteksta i ne odražava nači na koji treniram svoje konje, ali nema izgovora. Duboko se stidim i trebalo je da dam bolji primer - napisala je slavna šampionka.

Dižarden je samim tim propustila priliku da postane jedina britanska sportiskinja koja ima sedam medalja na Olimpijskim igrama.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading