SRBI HOĆE DA POKORE PARIZ Đoković zagrmeo o zlatu i Nadalu, Maljković otkrio sa koliko medalja bi bio zadovoljan (VIDEO)

12:52 | 25-07-2024

OI24 0

Naš tim sa puno optimizma ulazi na Olimpijske igre

Olimpijske igre

Došao je po zlato i to ne krije... Novak Đoković je izašao pred javnost i bio više nego iskren.

milos Decha Anunthanapong / Panthermedia / Profimedia
 

 

Predsednik OKS Božidar Maljković otvorio je konferenciju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Srpska ekipa je stigla u Pariz sa 120 takmičara uključujući Đokovića, Jokića, Tijanu Bošković i Ivanu Španović. Srbija je spremna da zasija u legendarnom gradu. Svi naši takmičari su dobro pripremljeni, a Srbija je mala zemlja sa dugom i velikom sportskom tradicijom. Naše 34 ekipe u različitim disciplinama se takmiče, slično kao i Francuska. Kako je rekao Ernest Hemingvej za jedan pariski restoran, Pariz je veliki grad i mi smo spremni da u njemu zasijamo. Osvojili smo devet medalja u Tokiju, sad želimo više. Ja ću biti zadovoljan ako ostvarimo taj uspeh - rekao je Maljković.

Novak Đoković je istakao da mu je velika čast da bude na Igrama.

- Čast mi je što sam deo Olimpijskog tima. Peti put sam ovde i prvi put sam bio u Pekingu i osvojio bronzu, jedinu medalju. Olimpijske igre su najznačajniji događaj u istoriji sporta i svi mi dobro znamo kakva je privilegija i odgovornost kada predstavljate zemlju na ovako velikom takmičenju. Velika mi je čast što sam ovde, moje ambicije su velike, kao i očekivanja, ali biće težak turnir. Ima 64 igrača i svi se takmiče za medalju. Takmičenje je intenzivno i moramo da igramo šest mečeva za osam dana da bismo osvojili medalju. Mnogo igrača učestvuje u mnogo disciplina i kao što sam već rekao predstavljanje svoje zemlje uvek zahteva najbolji učinak i nadam se da ću dati sjajan otpor jer sam na Rolan Garosu imao dosta uspeha, a tu se igra i teniski turnir pa se nadam medalji - rekao je Novak.

Odbojkašica Tijana Bošković iznela je svoja očekivanja.

- Čast mi je što mogu da predstavljam Srbiju treći put na Olimpijskim igrama pa se nadam da ćemo biti zdravi i da ćemo ostvariti rezultat koji želimo. Imala sam tu sreću da sam uzela zlato u Riju i bronzu u Tokiju, a najvažnije je da smo spremni mentalno i fizički i verujem u kvalitet naše ekipe. Hvala vam, daćemo sve od sebe da predstavljamo našu zemlju.

Novak Đoković Alo
 

 

Nikola Jakšić će predvoditi vaterpoliste na ovim Igrama.

- Ne znam šta da dodam. Deo sam sjajnog tima koji je osvojio zlato u Riju i Tokiju, pa iako je došlo do smene generacija mi i dalje stremimo ka najvišem odličju. Iako imam dva zlata ništa se nije promenilo, a i dalje imamo isti mentalitet i svi tako misle. Mislim da smo svi potpuno spremni da damo sve od sebe i verujem da ćemo uspeti da obradujemo Srbiju.

Vaterpoliste očekuje ujednačen turnir.

- Što se tiče takmičenja samog, nikada nije bilo ujednačenije. Prve dve utakmice su jako bitne jer ako to pobedimo idemo manje-više sigurno u četvrtfinale i to je najbitnije. I ostale su utakmice važne, ali ulazak u eliminacionu fazu je najvažniji. Setimo se Rija kada smo jedva prošli grupu i posle osvojili. Bitno je da te dve utakmice na startu počnu kako treba, a onda da se spremimo za najbitnije, četvrtfinale.

Novak Đoković bi u drugom kolu mogao da igra protiv Nadala.

- Moramo prvo da savladamo prve protovnike. Sigurno da će taj meč biti spektakl. Uzbuđen sam, ali moram da idem što dalje. Svetan sam težina ovog turnira koji je u našem sportu dosta drugačiji. Igramo na Rolan Garosu što je dobro poznato svima nama, posebno Nadalu. Ima pritiska, ali nije nešto na šta ja nisam navikao - objasnio je Novak.

Đoković je govorio  o ciljevima.

- Očekivanja su uvek visoka, to je nešto što ne mogu da promenim i ne želim da promenim jer to nekako stvara podstrek za mene lično da pristupim ovome na najbolji način sa naporom uloženim na terenu i van njega i donesem medalju Srbiji. Na prethodnim Igrama sam gubio u polufinalima i to je prepreka koju nisam mogao da prebrodim i nadam se da ću ovoga puta uspeti. Nismo imali toliko vremena za pripremu za Olimpijske igre jer je kalendar dosta zgusnut sa turnirima i obavezama. Razlog zašto sam probao da igram Vimbldon i ostvario sjajan rezultat jer je to najveće takmičenje u tenisu i osećao sam da zbog mekoće podloge mogu da se brže i lakše prilagodim u odnosu na koleno, a pošto nisam imao bolove uoči turnira dobro je prošlo. Osećam prethodnih dana da sam spremniji za Igre nego za Vimbldon i koleno samo kako se oseća, mentalno, fizički... Pre Vimbldona nisam imao uobičajene pripreme, nisam bio na 100 odsto i to se odrazilo na igru, a radujem se početku turnira.

Nole je objnasio zašto neće biti u selu.

- Hteo sam da imam više privatnosti i mira i da budem usredsređen na svoju rutinu i pripreme za turnir koji je najveći prioritet. Iskustvo učestvovanja na Olimpijskim igrama je važno, a posebnu emociju i energiju donosi selo gde osetiš pravu draž sa preko 10.000 sportista širom sveta i u menzi si pored njih i razmenjuješ iskustva i pristup sa drugim sporitstima. Posetiću ga sigurno, kao i u Tokiju što sam posećivao selo i imao smeštaj na drugom mestu jer je to najbolje za mene i moje pripreme.

Neposredno pred konferenciju za medije, Novak je saznao imena rivala na Igrama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading