ĐOKOVIĆ I JOKIĆ MEĐU PRVIH 20 Ovo je lista najplaćenijih sportista na OI

10:11 | 26-07-2024

OI24 0

Na listi sve sami multimilioneri

Novak Đoković

Olimpijske igre u Parizu počinju u petak svečanim otvaranjem pored reke Sene. Najbolji sportisti planete će se do 11. avgusta boriti da donesu što više medalja svojim zemljama.

Novčana nagrada za uspeh na Igrama ne postoji, ali je svim sportistima privilegija da predstavljaju svoju zemlju na najvećoj sportskoj smotri, što ipak ima mnogo veću težinu od novca.

U Parizu će nastupati neki od najplaćenijih sportista na svetu, a "Sportico" je objavio listu 20 sportista sa najvećom zaradom koji su stigli u glavni grad Francuske.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Što se tiče srpskih sportista, najplaćeniji je Nikola Jokić i košarkaš Denvera se nalazi na 9. mestu sa zaradom od 54,7 miliona dolara neto. Sa druge strane, najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je na 18. mestu sa 38,7 miliona. Zanimljivo je to da Novak nije najplaćeniji teniser, pošto se ispred njega nalazi Karlos Alkaraz sa zaradom od 45 miliona. Španac je na 13. mestu.

Na samom vrhu liste je španski golfer Jon Ram sa 210 miliona i on je jedan od pet golfera na ovoj listi.

Među najplaćenijim sportistima dominiraju košarkaši i njih je najviše na ovoj listi. Lebron Džejms je na drugom mestu sa 127,7 miliona, zatim sledi Stef Kari sa 101,9, a potom i Janis Adetokumbo (100,8) i Kevin Durent (89,7).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading