(H)ALO, PARIZ - 4.DAN Bekerovo "Ne sada", Nole ekspres, kiša i teniski dan u Parizu

07:55 | 28-07-2024

OI24 0

Pa kada ako ne sada, Borise?

Boris Beker

 

Euforično sam se probudio na dan otvaranja, a još euforičnije jutro nakon toga kada sam shvatio da počinje, stvarno počinje. Ono zbog čega sam u Parizu i zvanično kreće - startuju Olimpijske igre.

Prvog dana veliki broj srpskih sportista je izašao na borilišta. Neki od njih su se već, nažalost, oprostili od Pariza, dok, oni drugi imaju priliku da dođu i do medalje. Tu mislim na Damira Mikeca koji je bio sjajan kao i uvek i kao prvi završio kvalifikacije.

Jako mi je krivo što Zorana Arunović nije uspela da dođe do onoga što joj nedostaje u karijeri, a to je medalja sa Igara.

Novak Đoković Tanjug/Ap
 

Glavni događaj dana svakako je bio duel Novaka Đokovića i Metjua Ebdena. Po prvi put u životu gledao sam uživo tenis, ma koliko to lepo ili ružno zvučalo, ali kao što sam već pisao u jednom od delova ovog bloga, fudbal mi je primarna obaveza...

Dok sam dolazio ka Filip Šatrije stadionu naleteo sam ni manje ni više nego na Borisa Bekera. Jedva sam ga prepoznao, iskren da budem, nekako je delovao oronulo... ne znam kako bih to opisao.

Kolega i ja smo ga pitali za izjavu i dobili odgovor:

- Ne sada.

Pa kada ako ne sada, Borise? Kad ću opet naleteti na vas? Nije kao da sam redovan na teniskim turnirima pa da ćemo imati priliku ponovo da se sretnemo. No, nema veze.

Grandiozno zdanje, a u sredini šljaka. Prvo velika Iga Švjontek i njena sigurna pobeda protiv nemoćne Rumunke, a onda... najveći svih vremena - Novak Đoković.

Novak Đoković Tanjug/Ap
 

Bilo je prilično interesatno, samo što nisam navikao da mora da se bude tih tokom sportskih događaja, pa je to jedino bilo neobično. Svakako sam uživao, mada je Nole brzinski odradio posao i sada je na Rafalu Nadalu da uradi isto i zakaže veliki spektakl.

Jak utisak ostavilo je i dozivanje publike između poena kada jedan od navijača izgovori za Rolan Garos sada već čuveno "pa-pa-pa-pa", a onda ide odgovor ostatka gledalaca ili bar onih koji su spremni da odgovore sa "ole".

Posle nekog vremena postane iritantno, moram priznati.

Bilo bi lepo da se to desi, ne samo zbog pisanja istorije, po poslednji put, nego i zbog samog tenisa. Zaslužio je ovaj sport još jedan duel dvojice velikana, a posebno na ovakvom takmičenju.

Novak Đoković Tanjug/Ap
 

Za kraj dana ostao je dubl meč Rafaela Nadala i Karlosa Alkaraza, stare i nove generacije tenisera koji su uksrstili koplja sa Gonzalezom i Motenijem iz Argentine. Još jedan mali deo istorije, ali daleko od onog koji svi čekamo u drugom kolu singla.

Sutra se sa pariske šljake selimo u Lil na košarkaški parket. "Orlovi" protiv "američkog drim tima"... Uh... zvuči jednako strašno i sjajno.

Do novog čitanja...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading